Formis II so 3. DOL končale na 6. mestu

V soboto 15.03. se je z zadnjo tekmo, ki jo je ekipa Formis II odigrala v Črni na Koroškem, končala letošnja sezona v 3. DOL vzhod. Formiske so tekmovanje zaključile z uvrstitvijo v sredino lestvice, kar zadovoljuje pričakovanja pred sezono.

A začnimo najprej z zadnjo tekmo proti Črni. Mlade igralke Formisa so tudi to tekmo odigrale v duhu cele sezone in skladno s prakso ženske odbojke. Prva dva niza so po slabši igri izgubile, v tretjem pripravile preobrat, v nadaljevanju, v četrtem nizu pa so jim ponovno pošle moči. Končni rezultat je bil 3:1 za domačinke kar je pomenilo, da so Formiske zasedle končno 6. mesto.

Po tekmi je trener Peter Možič povedal: »V ekipi sem imel kadetinje ter kapetanko, mladinko Mijo Primec. Ekipa Črne je zelo izkušena ekipa in to je botrovalo tudi vodstvu z 2:0. V tretjem nizu sem postavil na igrišče kadetsko postavo,  ki je nastopila zelo odločno in že rahlo utrujene domačinke so padle v tretjem nizu. Tudi v četrtem nizu smo bili v igri do drugega tehničnega time outa. Takrat pa so spet prevladale izkušnje. Veseli me dejstvo da smo odigrali nekaj uspešnih napadov po sredini.«

 

Rezultat tekme: Črna : FORMIS II     3:1 (25:15, 25:20, 19:25, 25:17)

Za Formis so igrale: Ana Kristina Šalinovič, Špela Belec, Mija Primec, Brina Bračko, Maša Brumen, Urška Špela Pregl, Pia Berglez, Aneja Tancer, Lea Ivančič in Ana Štern.

 

Končno lestvico v 3. DOL V si lahko pogledate ..... TUKAJ.

top