Iz Ruš z novo polno bero točk

Mlade Formiske, ki nastopajo v 3. DOL nadaljujejo svoj pohod k vrhu lestvice. Vrh se vse bolj jasni, a do konca prvenstva je še daleč in mogoče je prav vse. Tokratna žrtev Formisk je bila ekipa Turbine, ki so jo dekleta premagale na njihovem terenu v Rušah.


Rezultat tekme:

Turbina : FORMIS II     1:3 (19:25, 16:25, 25:18, 17:25)


Za Formis so igrale:
Ana Kristina Šalinovič, Špela Belec, Mija Primec, Nika Korošec, Nika Kužner, Pia Pravdič, Nika Fišer, Tjaša Špindler, Pia Berglez, Aneja Tancer, Brina Bračko, Lea Ivančič, Urška Špela Pregl, Lana Kučer


Tekmo v postavi Pia, Aneja, Lea, Nika F., Ana Kristina, in Brina z Lano in Urško Špelo na liberih so Formiske pričele zelo mehko in neodločno. Do rezultata 19 : 19 so se menjavali v vodstvu, po seriji odličnih servisov Mije, ki je zamenjala Ano Kristino, pa se je niz končal z rezultatom 25 : 19.

Drugi niz so imele Formiske povsem pod kontrolo do rezultata 20 : 8, nato pa je sledil padec koncentracije na sprejemu in v organizaciji napada ter posledično tudi učinkovitost v napadu. Na koncu je vseeno izpadlo gladko, 25 : 16 in vodstvo z 2 : 0 v nizih. 

Tretji niz so Formiske začele v spremenjeni postavi: Pia, Ana Kristina, Pia P., Brina in Tjaša, pri čemer je Brina igrala na korektorskem mestu. Do rezultata 18 : 20 so bile Formiske še konkurenčne, po dobrih servisih "žlahte" Naje se več niso pobrale.

V četrtem nizu je trener Možič v začetno postavo postavil šest najbolj razpoloženih in že kmalu po otvoritvi so Formiske bežale za nekaj točk. Na koncu 25 : 17 in gladka zmaga.

Nove tri točke pomenijo potrditev drugega mesta na lestvici, kjer se je izoblikoval četverec ekip, ki se bodo borile za končni naslov v 3. DOL vzhod ter morebitno napredovanje v 2. ligo. Priložnost za skrčitev te skupine bo že naslednjo soboto, ko v Hoče prihaja tretjeuvrščena ekipa iz Vuzenice.

»Tekma proti Turbini je vedno posebna, saj je na drugi strani veliko mojih sorodnic in moj "zaščitnik" pri STAVBARJU, ko sem kot Selničan prišel v Maribor Danilo Maučnik. Po njem sem prevzel dres s številko 9.« je čustveno povedal trener Peter Možič in o sami tekmi še dodal: »Gledano po lestvici smo bili v tej tekmi, tokrat tudi brez Nuše in Lare favoriti. Dekleta so se čudile mali in nizki telovadnici in pri tem pozabile čase, ko se je tretja liga igrala v Slivnici. Vse igralke so stopile na igrišče bolj ali manj uspešno. Več priložnosti dobijo tiste, ki več in bolj zavzeto trenirajo. Če zaslužnim ne gre ali jim gre preveč dobro,  pa dam priložnost še ostalim.
Moto za novi teden: STRONG IS NEW SEXY!!«

   Galerija slik:
top