Deklice I prvič okusile grenkobo poraza

V nedeljo, na kulturni praznik dan, je bil na sporedu tretji krog tekmovanj v A ligi za deklice, s tekmovanji pa je nadaljevala tudi druga ekipa deklic, ki nastopa v B ligi. Prva ekipa se je napotila v Zreče, druga ekipa pa je nabirala izkušnje v Mariboru v Draš centru.


Deklice I

Prva letošnja težja tekma v državnem prvenstvu je prinesla prvi poraz. Formiske so morale priznati premoč domači ekipi iz Zreč, ki jih je premagale tesno, v obeh nizih je bilo 25:23 za Zrečanke. Res je, da je v naši ekipi manjkala poškodovana Lara, res pa je tudi, da so Formiske brez prepoznavne igre in predvsem brez sistema v igri preveč nihale in v obeh nizih zapravile visoko prednost.

V drugi tekmi dneva so se Formiske nato pomerile še s sosedami iz Maribora, ekipo Nove KBM Branik. Prvi niz so dobile gladko, v drugem pa ponovitev igre iz prve tekme, a vseeno zmaga.


Rezultati tekem:

Swatycomet Zreče : Formis I 2:0 (25:23, 25:23)  
Formis I : Nova KBM Branik 2:0 (25:11, 25:23)  
Nova KBM Branik : Swatycomet Zreče 0:2 (18:25, 17:25)


Vse rezultate in lestvico si lahko pogledate ….. TUKAJ.


 

Deklice II

Deklice II so v B ligi tokrat nastopile v 3. krogu, pomerile pa so se z ekipama Turbine iz Selnice in ŽOK Ptuj.

Formisk v hladnem DRAŠ centru ni zaustavil ne mraz, zaradi katerega je pol naše ekipe z dovoljenjem sodnika nastopilo v zgornjem delu trenirk in ne gostujoči trener, ki ni dovolil našim trenerkam Urški in Angelini sedenje na trenerski klopi zaradi nepotrjenih licenc. Tekmo s Turbino so Formiske začele odločno in skupaj z glasnimi navijači dvigovale temperaturo v DRAŠ centru. Po gladki zmagi v prvem nizu so punce odvrgle trenirke in v drugem nizu popolnoma nadigrale tekmice. Odlični servisi, domiselna igra v napadu in zanesljiv sprejem so predstavljali nerešljivo uganko za tekmice in njihovega trenerja. Gladkih 2:0 s trenerkama na klopi - ja, Facebook generacija lahko zmaguje tudi na tak način.

Sledil je obračun s Ptujčankami. Formiske so tekmo odprle z odličnimi servisi in v trenutku je bilo 15:0. Naši trenerki sta posegli po menjavah, ki so pokazale širino odbojkarske šole Formis. Odlična igra v napadu in obrambi je prinesla visoko zmago v prvem nizu. Enako odločno so dekleta stopile v drugi niz in ob koncu igrale tudi za najmanjšo Špelo, ki je s pomočjo soigralk dosegla svoje prve točke v ligaškem tekmovanju. Veselje je bilo nepopisno - bravo punce, pokazale ste veliko srce in ekipni duh! Gladka zmaga v drugem nizu za čistih 2:0!

Uspešno nedeljo smo končali na pizzah in druženju punc, trenerk in staršev v Draš centru.


Rezultati tekem:

Nova KBM Branik II : Turbina 0:2 (14:25, 13:25)  
Turbina : Formis II 0:2 (20:25, 15:25)  
Formis II : ŽOK Ptuj 2:0 (25:06, 25:05)  
ŽOK Ptuj : Nova KBM Branik II 0:2 (11:25, 06:25)


Vse rezultate in lestvico si lahko pogledate ….. TUKAJ.

Galerija slik Deklice I:

Deklice I prvič okusile grenkobo porazaDeklice I prvič okusile grenkobo porazaDeklice I prvič okusile grenkobo porazaDeklice I prvič okusile grenkobo porazaDeklice I prvič okusile grenkobo porazaDeklice I prvič okusile grenkobo porazaDeklice I prvič okusile grenkobo porazaDeklice I prvič okusile grenkobo porazaDeklice I prvič okusile grenkobo porazaDeklice I prvič okusile grenkobo porazaDeklice I prvič okusile grenkobo porazaDeklice I prvič okusile grenkobo porazaDeklice I prvič okusile grenkobo porazaDeklice I prvič okusile grenkobo porazaDeklice I prvič okusile grenkobo porazaDeklice I prvič okusile grenkobo porazaDeklice I prvič okusile grenkobo porazaDeklice I prvič okusile grenkobo porazaDeklice I prvič okusile grenkobo porazaDeklice I prvič okusile grenkobo porazaDeklice I prvič okusile grenkobo porazaDeklice I prvič okusile grenkobo porazaDeklice I prvič okusile grenkobo porazaDeklice I prvič okusile grenkobo porazaDeklice I prvič okusile grenkobo porazaDeklice I prvič okusile grenkobo porazaDeklice I prvič okusile grenkobo porazaDeklice I prvič okusile grenkobo porazaDeklice I prvič okusile grenkobo porazaDeklice I prvič okusile grenkobo porazaDeklice I prvič okusile grenkobo porazaDeklice I prvič okusile grenkobo porazaDeklice I prvič okusile grenkobo porazaDeklice I prvič okusile grenkobo porazaDeklice I prvič okusile grenkobo porazaDeklice I prvič okusile grenkobo porazaDeklice I prvič okusile grenkobo poraza

  

top