Mala 2 začela z DP

Prigarano zmago in pričakovan poraz smo videli na prvem turnirju državnega prvenstva v mali odbojki.

Ekipa Formis mala II je s turnirjem v Mariboru začela državno prvenstvo v mali odbojki za sezono 2015/2016. Za letošnje tekmovanje se je prijavilo 67 ekip iz vse Slovenije. Letošnje tekmovanje je v prvem delu razdeljeno na 8 regij – po vzoru lanskega državnega prvenstva v mini odbojki.
V Mariboru je potekal turnir 2. kroga Štajerske regije – skupina »A«, v kateri nastopajo naslednje ekipe: Nova KBM Branik I, ŽOK Ptuj, Turbina, Nova KBM Branik III in Formis mala II. Vsaka ekipa se bo z vsako pomerila po dva krat, prvouvrščeni ekipi iz skupine se uvrstita v finalni del Štajerske regije, od koder se bosta prvouvrščeni ekipi uvrstili v drugi del državnega prvenstva (med 16 ekip). Ostale ekipe pa bodo lahko nadaljevale tekmovanje na turnirjih za mesta.

Za večino igralk je bil to sploh prvi turnir v mali odbojki, za nekatere pa sploh prvi turnir na njihovi odbojkarski poti.
Prva tekma proti deklicam iz Selnice ob Dravi je v prvem in drugem nizu potekala po pričakovanjih, glede na dejstvo, da smo zamenjali postavi. V tretjem nizu pa smo lahko spremljali boj za vsako žogo, skozi niz so bile v prednosti igralke Turbine, ki pa so po vodstvu z 21:16 popustile oziroma so Formiske odigrale brezhibno ter niz zmagale s 25:21 in se veselile zmage z 2:1 v nizih.
V drugi tekmi proti ekipi Nova KBM Branik I je sledil pričakovan poraz, saj je ta ekipa glavni kandidat za končno slavje v letošnjem državnem prvenstvu v mali odbojki za deklice.

Letošnji cilj deklic Formis mala II je, da odigrajo čim več tekem ter si naberejo novih izkušenj, ki jim bodo v naslednji sezoni še kako prišle prav, glede na dejstvo, da bodo skoraj vse še igrale tudi naslednjo sezono v kategoriji male odbojke.

Naslednji turnir čaka mlade Formiske v soboto, 21.11.2015, ko se bodo v Mariboru pomerile z ekipama ŽOK Ptuj in Nova KBM Branik III.

Vse rezultate lahko najdete na ... POVEZAVI.

 

   Galerija slik:
Mala 2 začela z DPMala 2 začela z DPMala 2 začela z DPMala 2 začela z DPMala 2 začela z DPMala 2 začela z DPMala 2 začela z DPMala 2 začela z DPMala 2 začela z DP

top