Formiskam točka, neposrednim konkurentkam žal dve

Sobotno tekmo proti neposrednim konkurentkam za obstanek v ligi, ekipi Alianse so morale Formiske zaradi zasedenosti Hoške dvorane odigrati v Miklavžu. Zmaga bi pomenila dobre možnosti za obstanek v ligi, poraz pa skoraj zanesljivo igranje kvalifikacij za obstanek ali izpad.


Rezultat tekme:
FORMIS : Aliansa     2:3 (25:17, 25:14, 18:25, 20:25, 12:15)

Za Formis so igrale:
Maja Desy Vahen 25, Ana Sešel 1, Katja Karin Pintarič 18, Urška Stavbar 4, Nuša Trlep, Nuša Polanec, Lea Geratič, Nastja Gajser 11, Nina Petranović 14, Ana Štern 3


Formiskam točka, neposrednim konkurentkam žal dveFormiske so se zavedale vložka in tako so tekmo tudi odprle. V prvih dveh nizih so prevladovale v vseh elementih igre in gostje iz Šempetra so delovale nemočno. Vse je že kazalo, da bodo naše punce izpolnile zadano nalogo in vknjižile tri nove točke, nato pa je v tretjem nizu sledil nerazumljiv padec.

Gostje so dvignile nivo igre in zavladale na igrišču. Posledica sta bila dva niza, ki so ju igralke Alianse zanesljivo dobile in izid v nizih izenačile na 2:2.

O zmagovalcu je tako odločal peti, skrajšani niz. Tudi tega Formiske niso odigrale na potrebnem nivoju, a so Šempetrčankam vseskozi dihale za ovratnik. Žal pa se je pri rezultatu 13:11 za Alianso ponovila stara zgodba. Po uspešnem napadu Nine Petranovič, ko se je žoga od gostujočega bloka odbila daleč v avt in so se Formiske že veselile točke, sta na sceno stopila celotno tekmo neprepričljiva sodnika. Iz samo njima znanega razloga sta dosodila točko za gostje in s tem dokončno dotolkla domačinke.

Žal protesti igralk, trenerja in celotne dvorane niso zalegli. Formiske so za poraz nedvomno krive same, saj bi morale tekmo zaključiti prej, a vseeno bode dejstvo, da po izenačeni igri v štirih nizih zmagovalca tako pomembne tekme ni odločila igra, temveč »bogovi« v modrem.


Trener Sebastijan Zorenč je po tekmi dejal: »Ne vem, kaj se je po vodstvu z 2:0 dogajalo v glavah naših igralk. Tekmice so imele na kolenih in namesto da bi dokončale delo, so iz minute v minuto igrale slabše. Škoda za zapravljeno priložnost in točke, ki bi nam v nadaljevanju prvenstva prišle še kako prav.“
   Galerija slik:
Formiskam točka, neposrednim konkurentkam žal dveFormiskam točka, neposrednim konkurentkam žal dve

top