Starejše deklice 2 tik pred A ligo

Na zadnjem turnirju bodo deklice Formis I igrale za deklice Formis II.

Ekipi deklic Formis I in II sta to nedeljo nadaljevali s kvalifikacijami za A ligo. Igrali sta na turnirju pri ekipi Turbine v Selnici. Kot četrta ekipa je sodelovala še ekipa iz Zreč.
Po tekmi Turbina – Zreče , ki se je končala z zmago Turbine, so na igrišče stopile naše igralke II. Ekipe. Odločilno tekmo z Zrečami so prepričljivo začele z dobrimi servisi. Ekipa Zreč je imela kar veliko problemov s sprejemom v za današnje čase zelo mali telovadnici , lahko bi rekli skoraj premajhni za takšen nivo igre. Zrečam so prepustile vsega 13 točk. V drugem setu pa povsem obrnjena slika. Z dobrimi servisi so igralke Zreč prisilile naše v delanje napak. Po vodstvu s kar 10 točkami prednosti, je bil set za ekipo Formis II izgubljen. Kljub boljši igri v končnici seta so igralke set izgubile na 19. točki. Tako se je odigral še tretji set. Poraz v drugem setu tokrat ni pustil posledic. Z borbeno igro in dobrimi servisi so dobile set 15:11. Tako so dosegle željeno zmago, ki jim ob predvidenem razpletu omogoča presenetljivo uvrstitev v A ligo.
V tretji tekmi turnirja sta se pomerili ekipo Formis I in II. Do sredine prvega seta so se igralke druge ekipe še uspešno upirale. Potem pa so igralke prve ekipe izkoristile svoj potencial in mnogo večje tekmovalne izkušnje ter set dobile na 16. V drugem setu so pri ekipi Formis II dobile priložnost še igralke, ki običajno ne igrajo dosti. Poraz na 9 je bil kljub borbeni igri neizbežen.
V zadnji tekmi turnirja, so se igralke Formis I znesle še nad domačo ekipo. V dveh setih so jim prepustile vsega 15 točk. S tem so kot prve favoritinje skupine potrdile svojo uvrstitev v A ligo že krog pred koncem in ohranile realne možnosti druge ekipe za vstop v A ligo.

O turnirju je Žana Ivana H. S. napisala: Danes smo se ekipa Formis I odpravile na turnir v Selnico ob Dravi. Igrale smo 3. in 4. tekmo. Prvo tekmo smo igrale proti naši drugi ekipi. Po segrevanju smo začele s prvim setom, ki je bil na začetku kar napet. Vendar smo ga na koncu dobile me z 25:16. V drugem setu pa smo začele bolj zanesljivo in povedle s kar veliko prednostjo, saj se je set končal z 25:9. Tekmo smo tako dobile z 2:0.
Naslednjo tekmo smo imele proti Turbini. V 1. setu smo igrale dobro in si naredile veliko prednost. Na koncu seta so nato sledile menjave igralk. Set smo zmagale z 25:7. Drugi set smo začele enako kot prvega. Ker smo tudi v drugem setu igrale dobro in si nabrale prednost, so v sredini seta sledile menjave. Set smo zmagale z 25:8. Tudi to tekmo smo dobile z 2:0. Po končani tekmi smo se vesele odpravile domov.

Razpored in vse rezultate lahko najdete na ... skupina B.


  

 

 


 

 

 


 

 

 

 

Galerija slik:

Starejše deklice 2 tik pred A ligoStarejše deklice 2 tik pred A ligoStarejše deklice 2 tik pred A ligoStarejše deklice 2 tik pred A ligoStarejše deklice 2 tik pred A ligoStarejše deklice 2 tik pred A ligo

top