Created on Saturday, 12 January 2013 17:45

Minice suvereno v novo sezono

Minice suvereno v novo sezonoKot zadnje so pričele državno prvenstvo v mini odbojki še naše najmlajše deklice (letnik 2002 in mlajše), v katerem letos sodeluje 49 ekip iz vse Slovenije. Formis v tekmovanju nastopamo z dvema ekipama - Formis mini in Formis mini mini.

Če si bodo mlajše (mini mini), ki hodijo v 3. in 4. razred predvsem nabirale izkušnje za naslednjo sezono, pa bo prva ekipa Formis mini poizkušala obraniti oziroma čim bolj "drago prodati" naslov državnih prvakinj, ki smo ga osvojli v zadnjih 2 letih.

Deklice Formis mini so suvereno opravile svoje delo na turnirju v Mariboru ter nasprotnicam niso prepustile niti niza. Zabeležile so tri gladke zmage proti ekipam Turbine, Galeje in Nove KBM Branik II. Naslednji turnir jih čaka v soboto, 26.01.2013, ko bodo v 2. krogu državnega prvenstva njihove nasprotnice iz Murske Sobote in Puconcev.

Minice suvereno v novo sezonoMinice suvereno v novo sezonoMinice suvereno v novo sezonoMinice suvereno v novo sezono

Naše najmlajše pa so v Hočah doživele dva poraza proti favoriziranim deklicam iz Nove KBM Branik I in Ruš ter si predvsem nabrale prve izkušnje, ki jim bodo še kako prav prišle na njihovi nadaljni odbojkarski poti. Tekmovanje bodo nadaljevale v repasažu, ki je na sporedu v soboto, 09.02.2013.

Minice suvereno v novo sezonoMinice suvereno v novo sezonoMinice suvereno v novo sezonoMinice suvereno v novo sezono

Pa še kot zanimivost, nazadnje je prva ekipa Formis mini v državnem prvenstvu izgubila na finalnem turnirju v Kanalu 29.05.2010, kar pomeni da je že okrog 960 dni brez poraza. Še malo je potrebno počakati, da dobimo odgovor na vprašanje, ali po padla 1000-ica?

Vse rezultate si lahko preberete ..... TUKAJ.

top