Formiske z drugo zmago na vrh lestvice

Formiske z drugo zmago na vrh lestvicePo suvereni zmagi s 3:0 v prvi tekmi 1/8 finala  Pokala Slovenije, ki so jo Formiske dosegle med tednom na gostovanju v Celju, smo z velikim zanimanjem pričakovali prvi nastop nove sezone v VŠD Hoče. Prenovljena ekipa UOK Vital Ljubljana je že v prvem krogu na gostovanju v Novi Gorici z zmago dokazala, da bi lahko bila v Hočah neugoden nasprotnik.

Začetni udarec nove sezone v domači dvorani je pripadel Francu Rebernaku - prvemu predsedniku OK Formis, ki je skupaj s člani svoje družine postavil temelje današnjega Formisa.

Previden začetek in odlično nadaljevanje sta prinesla zanesljivo vodstvo po prvih dveh nizih. Gledalci v VŠD Hoče so po visoki razliki v prvih dveh nizih pričakovali gladko zmago domače ekipe, ki  je v tretjem nizu zaradi padca koncentracije in številnih zgrešenih servisov ponudila priložnost Ljubljančankam. Gostje iz Ljubljane so tretji niz dobile na razliko. Četrti niz so 4MIS-ke odigrale odlično in Ljubljančanke nadigrale v vseh elementih odbojkarske igre. Pri odličnih domačinkah je bila najučinkovitejša Maja Desy - Vahen s 23 točkami.

Domača premiera novega trenerja Sebastijana Zorenča je uspela, igralke pa niso pozabile tudi na Petra Možiča, ki se je odlično znašel v vlogi napovedovalca, odlično mu gre tudi v vlogi trenerja mladih upov Formisa saj z ekipo Formis II zaseda vrh 3.DOL Vzhod. Igralke so se po končani tekmi zahvalile Perotu za 8 nepozabnih let - darilo dres z imenom Pero, številko 8 in podpisi vseh igralk ter slike, ki so zaznamovale dogodke osmih let. Trenutki, ko tudi gostobesedni Pero ostane brez besed...

Formiske so po 2. krogu edine v prvenstvu (tako pri moških kot pri ženskah v 1.DOL) s stoodstotnim izkupičkom, kar jih uvršča na vrh 1.DOL.

Rezultat tekme:
Formis : UOK Vital Ljubljana  3:1 (25:13, 25:18, 27:29, 25:16)

V naslednjem krogu se bodo Formiske v Braslovčah pomerile z ekipo ŽOK Braslovče. Tekma bo v soboto 26.10.2013 s pričetkom ob 19:00 na OŠ Braslovče.

Vse rezultate kroga in lestvico si lahko pogledate..... TUKAJ.

 

 Galerija slik

top