Zmagovalke pokala so Kamničanke

Zmagovalke pokala so KamničankePraznik odbojke in največji športni dogodek v Hočah doslej, je v dvorano privabil preko 900 gledalcev. V finalu pokala Slovenije sta se pomerili dve trenutno najboljši odbojkarski ekipi v Sloveniji, ekipi Nove KBM Branik in Calcita.

V tekmi, ki jo je v neposrednem prenosu prenašala tudi RTV Slovenija, se je obetal napet obračun ekip, ki sta že v preteklih sezonah poskrbeli za negotove izide vse do zadnje točke. V edinem letošnjem obračunu so bile boljše Kamničanke in to jim je dalo še dodatni polet.

Pričakovano negotovost in napet obračun je prinesel že prvi niz. Kamničanke so tekmo bolje pričele, a so jih Mariborčanke do prvega tehničnega odmora že ujele. Do konca niza sta se obe ekipi izmenjevali v minimalnem vodstvu, na koncu pa je stvari v svoje roke vzela Tjaša Turnšek in Calcitovke popeljala do tesne zmage z rezultatom 25:23.

Drugi n iz pa je prinesel preobrat. Bankirke so predvsem bolje servirale, v končnici je v tem elementu prednjačila Mihela Planinšec, kar je Kamničankam onemogočalo učinkovit napad in rezultat se je hitro povečeval. Na koncu so se Kamničanke še uspele približati, a so Branikovke niz kljub temu zanesljivo dobile z rezultatom 25:20 ter izid v nizih izenačile.

Tretji niz pa zrcalna slika drugega. Tokrat so Kamničanke diktirale tempo, v servisu je prednjačila Petra Vrhovnik, nadzirale so rezultat in niz zanesljivo dobile z rezultatom 25:19 in povedle z 2:1 v nizih.

Četrti niz pa je ponovno prinesel izenačeno in napeto borbo. Ekipi sta se do končnice izmenjevali v vodstvu, v katero so Kamničanke vstopile z rezultatom 22:18. Mariborčanke so še uspele izenačiti na 22:22, nato pa je stvari v svoje roke ponovno vzela izredna Tjaša Turnšek, ki je dosegla dve od treh zadnjih točk ter tako Kamničankam priborila drugi zaporedni pokalni naslov.

 

Rezultat tekme: Nova KBM Branik : Calcit Volleyball     1:3 (23:25, 25:20, 19:25, 23:25)

 

Na koncu pa naj omenim še dve stvari, izredno vzdušje v polni dvorani v Hočah ter izredno organizacijo turnirja. Oboje so večkrat pohvalili tako novinarji, ki so spremljali tekme, kakor tudi predstavniki Odbojkarske zveze Slovenije. Organizatorji iz kluba OK Formis so s prostovoljnim delom med prazniki dokazali, da je odbojka doma v Hočah!

 

4MIS 4EVER

   Galerija slik - foto Luka HORVAT: 

 

top