FORMIS MALA SO DRŽAVNE PRVAKINJE!

by admin

Ekipa Formis mala je letos prehodila trnovo pot do naslova najboljše ekipe v državi. Znan pregovor pravi: »Kar nas ne ubije, nas naredi močnejše!« In prav to se je zgodilo Formiskam.

Po tem, ko so v 4. krogu tekmovanja nepričakovano izpadle iz glavne veje turnirja, so si morale polfinalni turnir priigrati preko finala repasaža. Od tukaj naprej pa so svojo nalogo opravile suvereno in zanesljivo. V finalu repasaža so najprej pometle s Kranjčankami in Mursko Sobočankami, na polfinalnem turnirju pa še z Grosupeljčankami in Kamničankami ter se zanesljivo uvrstile na finalni turnir.

Hoška lepotica je bila v nedeljo, 26.05.2013 prizorišče finalnega turnirja, na katerega so se poleg domače ekipe Formisa, uvrstile še ekipe Prevalj, Vitala in Calcita iz Kamnika. Letošnje državno prvenstvo v kategoriji male odbojke za deklice je pričelo kar 65 ekip (preko 700 deklet) iz cele Slovenije, na finalnem turnirju pa je bilo prostora le za štiri najboljše in punce so to tudi dokazale.

Prvi polfinale: Formis : Vital

Domačinkam je pripadla čast otvoritvene tekme, ki so jo odigrale proti ekipi Vitala iz Ljubljane. Formiske so že na samem začetku pokazale, da jim ta dan ne ni enakih. Po začetnem tipanju je bil rezultat izenačen do 7. točke, takrat pa so domačinke pritisnile na plin ter niz dobile na 14. Tudi druga postava Formisa Vitalovkam ni pustila presenečenja. Po izenačeni igri skozi skoraj celotni niz, so domačinke v končnici pričele počasi ampak zanesljivo pridobivati prednost, ki je na koncu znašala 6 točk. Gladkih 2:0 za Formis in dobili smo prvega finalista.

Drugi polfinale: Calcit : Prevalje

Po uradni otvoritvi tekmovanja in nagovoru župana občine Hoče – Slivnica, g. Jožeta Merkuša, sta na parket stopili še ekipi Prevalj in Calcita. Korošice so skozi vso sezono prikazovale izvrstne igre in so bile glavne favoritke za osvojitev naslova državnih prvakinj. Tudi v tej polfinalni tekmi so to vlogo upravičile. Kamničanke se jim v prvem nizu niso uspele parirati in Prevaljčanke so si hitro priigrale nekaj točk prednosti. V končnici niza so se Calcitovke sicer uspele približati na 20, a za presenečenje niso imele možnosti. Tudi drugi niz je potekal podobno. Druga postava Prevalj je z zanesljivo igro Calcitovkam bežala ter niz dobila z rezultatom 25:18. Tudi na tej tekmi gladkih 2:0 za Prevalje in dobili smo še drugega finalista.

Tekma za 3. mesto: Calcit: Vital

Obe poraženki polfinalnih dvobojev sta se v nadaljevanju pomerili za edino preostalo medaljo bronaste barve. Tudi v tej tekmi se je pokazalo, da Kamničanke danes niso imele svojega dne. Po izvrstni igri, ki so jo pokazale na polfinalnem turnirju, smo od njih vsi pričakovali več. A Vitalovke so stopile na parket odločno in samozavestno. Od prve točke naprej so kazale odločnost, da se bodo domov vrnile z medaljo okoli vratu. V obeh nizih nasprotnicam niso puščale možnosti za uspeh ter so niza dobile na 18 in 12. Veselje v vrstah Ljubljančank za osvojeno tretje mesto se je pričelo.

Finale: Formis : Prevalje

Finalna tekma je obetala napet obračun. Ekipi sta se v letošnji sezoni pomerili že 4 krat in kar trikrat so slavile Prevaljčanke. Ne nazadnje so bile tudi glavne krvnice Formisk, ko so te v 4. krogu tekmovanja izpadle v repasaž. A ta dan je bil nov, poseben dan. Igralo se je finale državnega prvenstva. Formiske so zaigrale, kot še nikoli, odločene, da se Korošicam oddolžijo za vse dosedanje poraze. In tako so delovale tudi na igrišču. Obe postavi Formisa nasprotnicam nista dopustili misli na zmago. Skozi celotna niza sta povečevali prednost ter na koncu zmagali z rezultatoma 25:16 in 25:15.
Zadonela je pesem »Stand up for the Champions« in rajanje se je pričelo. Ta generacija odbojkaric Formisa, je po osvojenem prvem mestu v kategoriji mini, uspeh nadgradila še z osvojenim zlatom v kategoriji mala. Čestitke puncam, trenerju Dragu Blažiču in njegovi pomočnici Patriciji Klinc.

Trenerji so na koncu izbrali še najboljše igralke posameznih ekip in sicer Lucijana Kraljevič (Calcit), Ana Ščuka (Vital), Žana Račnik (Prevalje) in Nuša Trlep (Formis). Slednja je bila tudi izbrana za najboljšo igralko turnirja.

Na koncu naj še omenimo izvrstno sojenje obeh sodnikov ter izvrstno vzdušje v dvorani, ki so ga ustvarili navijači vseh ekip.

Za Formis so nastopale: Nuša Trlep, Brina Bračko, Lara Kovačec, Sara Žvajker, Sara Repnik, Maja Pernek, Nika Merkuš, Teja Javernik, Maša Krumpak, Nina Jug, Anja Ertl in Špela Žgajner. Trenerja: Drago Blažič (glavni trener) in Patricija Klinc Rebernak (pomočnica trenerja).

Sara Repnik, vse najboljše za tvoj 13. rojstni dan!!!

Uvrstitev ekip od 1 do 4:
1. Formis Mala 1
2. Prevalje
3. Vital 1 Ljubljana
4. Calcit Volleeyball 1

Vsi rezultati turnirja:

Formis Mala I : Vital 1 Ljubljana 2 : 0 (25:14 ; 25:19)
Calcit Volleyball 1 : Prevalje 0 : 2 (20:25 ; 18:25)
Calcit Volleyball 1 : Vital 1 Ljubljana     0 : 2 (18:25 ; 12:25) za 3. mesto
Formis Mala I : Prevalje 2 : 0 (25:16 ; 25:15) za 1. mesto

Na portalu YouTube – domača stranYouTube si lahko ogledate nekaj video posnetkov iz turnirja: Video 1; Video 2; Video 3; Video 4; Video 5; Video 6; Video 7; Video 8; Video 9; Video 10

Na RTVSLO TV Maribor pa si lahko pogledate izsek iz TV dnevnika, kjer je bila objavljena reportaža iz finala in še intervju z našo bivšo igralko Angelino Ajnihar ….. KLIKNI

{gallery Novice_ostali/Mala/Finale}

 

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje