Starejše deklice osvojile 7. mesto

by admin

Starejše deklice Formis so se po neuspehu na polfinalnem turnirju na Jesenicah, v četrtek odpravile na turnir za uvrstitev od 5. do 8. mesta. Turnir je potekal na Prevaljah, poleg Formisk in domače ekipe pa sta sodelovali še ekipi iz Kanala in Pirana.

Piran : Formis     (2:1)

V prvi tekmi so se Formiske pomerile s favoriziranimi Pirančankami. Prav tako kot na polfinalnem turnirju, so tudi tukaj prvi niz pričele izvrstno in ga z dobro igro na vseh pozicijah tudi zanesljivo dobile. Pirančanke se niso predale in so s popolnoma drugačno igro drugi niz, tokrat one zanesljivo dobile. O zmagovalkah je odločal tretji, skrajšan niz. Po izenačeni igri so ga na žalost Formisk, v končnici z rezultatom 17:15 dobile Pirančanka.
V drugi tekmi je Kanal premagal domačinke, s čimer so naše punce dobile druge nasprotnice.

Prevalje : Formis     (0:2)

A na srečo poraz naših punc ni pretresel in so v tekmi s Prevaljčankami ponovno pokazale pravi obraz. Z dobro in raznovrstno igro nasprotnicam niso pustile niti najmanjše misli na zmago. Oba niza so dobile gladko in si priborile še eno tekmo, tokrat s Kanalčankami, ki so v drugi tekmi izgubile proti ekipi Pirana.

Formis : Kanal     (0:2)

Tretja tekma je bila nekaj posebnega. Na eni strani ambiciozna in napadalna ekipa Formisa, na drugi pa ekipa Kanala, ki je z izvrstno igro na sprejemu in veliko “šiki” Formiskam onemogočalo organizacijo igre in uspešno zaključevanje. Žal naše punce niso našle recepta proti takšni igri nasprotnic in so oba niza gladko izgubile.

Z eno zmago in dvema porazoma so Formiske na koncu osvojile 7. mesto v državnem prvenstvu. Uvrstitev ni slaba, a apetiti pred sezono so bili višji. Še posebej bode dejstvo, da so punce začetek sezone odigrale izvrstno, žal pa jim je forma proti koncu sezone, ko so bili na vrsti odločilni boji, padla. V delu sezone, ko so igrale na višku, so punce na primer premagale tudi ekipo Nove KBM, ki je na koncu osvojila državni naslov.

Časa za analize bo še dovolj, na tem mestu pa naj puncam in trenerki Patriciji čestitamo za izvrstno sezono. Vedeti je potrebno, da je večina teh punc igrala za več selekcij (3. DOL, mladinke, kadetinje, deklice), nekatere pa še celo v selekciji male odbojke. Verjamem, da je to dejstvo na koncu sezone bistveno vplivalo na dosežen rezultat.

Vsi rezultati turnirja:

Piran : Formis I 2:1 (19:25, 25:14, 17:15) Končno osvojeno mesto:
Neptun Kanal : Prevalje 2:1 (19:25, 27:25, 15:13) 5. Piran
Piran : Neptun Kanal 2:1 (23:25, 25:14, 21:19) 6. Neptun Kanal
Formis I : Prevalje 2:0 (25:20, 25:19) 7. Formis I
Neptun Kanal : Formis I 2:0 (25:16, 25:11) 8. Prevalje

Rezultate vseh turnirjev za mesta pa si lahko pogledate ….. TUKAJ.

Po oceni trenerjev vseh ekip je bila za najboljšo napadalko turnirja izbrana Nuša Trlep, za najboljšega libera pa Urška Špela Pregl.

{gallery Novice_ostali/STD_1/mesta_5-8}

 

 

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje