Zlate minice

by Boštjan Glodež

V nedeljo, 8. 1. 2023, je v Šempetru potekalo 5. Odprto prvenstvo Slovenije v mini odbojki, kjer so nastopili vsi najboljši slovenski odbojkarski klubi.

Med 40 ekipami pri deklicah sta nastopili 2 naši ekipi, mlajše so po 4 tekmah izpadle proti odlični ekipi iz Maribora z najverjetneje najboljšo igralko turnirja,  kar je lahko samo motivacija, da bodo še bolj pridno trenirale, saj so z igro dokazale, da so se že veliko naučile in se bodo vrnile prihodnje leto že bolj izkušene. Njihove bolj izkušene prijateljice pa so spisale spet eno lepo zgodbo selekcije Formis mini, za katero velja: “Enkrat mini, za vedno mini, Formis mini.”

Razpored in vsi rezultati na Odprto prvenstvo Slovenije v mini odbojki

Več o turnirju na OK Šempeter in Odbojkarska zveza Slovenije

O turnirju je kapetanka Anne Arnuš iz ekipe Formis I povedala: “V nedeljo, 8. 1. 2023, se je naša ekipa Formis mini I udeležila 5. Odprtega prvenstva mini odbojke v Šempetru. Na to tekmo smo čakale zelo dolgo. Vstala sem zjutraj ob 6.00, pojedla zajtrk in z mami sva se odpravili proti Šempetru. Ob 7.30 uri smo se s puncami in Boštjanom dobili pred telovadnico OŠ Prebold. Bile smo kar malo nervozne, a hkrati smo komaj čakale, da se turnir začne. Igrale smo z OK Grosuplje II, OK Triglav, OK Krško, OK Ankaran, OK Grosuplje I, OK NKBM in Kitro iz Varaždina. Vse tekme smo zmagale z 2:0 v nizih, razen zadnje s Kitro iz Varaždina, katero smo izgubile z 1:2, a že po zmagi v prvem nizu smo vedele, da smo zmagovalke, zato je trener ponudil priložnost za igranje še ostalim soigralkam. Z vsako ekipo je bilo zelo lepo igrati. Najbolj smo se namučile proti ekipi OK Ankaran, saj so se res do zadnjega borile in skušale rešiti vse žoge in pa z ekipo NKBM, katere smo se na začetku malo bale, vendar hvala bogu kar hitro ugotovile, da smo enakovredne oz. če igramo tako kot znamo, jih lahko tudi premagamo, kar nam je na koncu tudi uspelo. Bile smo zelo zadovoljne. Občasno energijo smo dobile tudi iz tribun, kjer so glasno navijali naši starši. Sledila je podelitev ob 19. uri. Na podelitvi smo bile zelo ponosne, da smo premagale toliko ekip. Zelo srečne smo bile, ko smo dobile velik zlat pokal in vsaka svojo zlato medaljo. Po turnirju smo se posladkali s slaščicami in vidno utrujene, a presrečne odšle proti domu. Hvala trener Boštjan in bravo ekipa!”

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje