Formiske osvojile Vuzenico, Formis pa Koroško

by admin

Naše mlade Formiske so pričele sobotni večer, po katerem je Formis pokoril Koroško. Pričelo se je z lepo zmago v 3. DOL proti Vuzenici, nadaljevalo pa uro kasneje z zmago prvoligašic v Slovenj Gradcu.

Prvič letos so se Formiske na tekmo napotile z organiziranim prevozom. Šofer je sicer zamujal 30 minut ampak vseeno je bilo dovolj rezerve, da je se je vse skupaj dobro izšlo. Doma sta ostali bolna Nika Kužner in študijozna Teja Potočnik, Nuša Trlep je ponovno vskočila v prvo ligo, Ana Štern pa je tam že stalnica. 

Vuzenica je že znano prizorišče, a ne v ravno najboljšem spominu zaradi izpada na mladinskem turnirju. Formiske so želele pokazati, da je bila tista tekma, kljub nesporni kvaliteti Vuzeničank, samo slab dan. Ekipi sta bili praktično enaki, a Formiske so tokrat prišle bolje pripravljene.

Začetna postava je bila Pia, Aneja, Lea, Nika F., Lara, Brina in oba libera Urška Špela in Lana. 


Rezultat tekme:

ŽOK Vuzenica : Formis II     1:3 (22:25, 25:17, 24:26, 17:25)

Za Formis so igrale:
Špela Belec, Pia Berglez, Mija Primec, Aneja Tancer, Ana Kristina Šalinovič, Lara Kovačec, Lea Ivančič, Brina Bračko, Tjaša Špindler, Mojca Čeh, Nika Korošec, Nika Fišer, Urška Špela Pregel, Lana Kučer

V prvem nizu sta v drugem delu zaradi težav na sprejemu vstopili še Mija namesto Lare in Nika K. namesto Nike F., ki po trenerjevih besedah še vedno igra preveč “ziheraško” kljub temu, da na treningu kaže dobre predstave. Rezultat je bil tesen, a na koncu so ga le dobile naše.

V drugem so Formiske dobro stale do rezultata 15:16, potem pa so domačinke ušle na 15:20. Sledila je dvojna menjava podajač in korektor z idejo trenerja, da se še poskuša obrniti tok točk, a žal ni šlo. Rezultat 17:25 in izenačenje v nizih.

Tretji niz je bil dvoboj servisa in sprejema. Pia je nanizala serijo od 10 do 20 točke, nato pa je Formiskam življenje zagrenila Klavdija Klančnik s serijo od 14 do 23 točke. V igro se je vrnila Aneja, na mrežo pa Lara z idejo, da dvignemo višino v bloku. Aneja je dobro odservirala, Lara pa zaključila dve težki žogi v napadu ter potegnila Formis v vodstvo 23:24. Po napaki na servisu je bilo 24:24, nato pa menjava in servis Lee. Bil je dober in Formiske so osvojile še 26 točko ter povedle v nizih. 

Po zelo čustveno nabitem tretjem nizu je v četrtem sledil padec koncentracije domačink in z zbrano in borbeno igro so jih Formiske držale daleč zadaj. Šestorka Pia, Aneja, Lea, Nika K., Ana Kristina, Brina z liberi je odlično funkcionirala tako, da je priložnost dobila še naša Tjaša in vnovič tudi Lara. Pri rezultatu 21:17 je nastopila mala panika vendar je bila prednost dovolj velika, da so dekleta z dvema lepima zaključkoma Brine izvlekle rezultat 25:19. 

Naj na koncu omenimo in se hkrati zahvalimo še bučni podpori navijačev/staršev, ki so v velikem številu dopotovali v Vuzenico ter bistveno pripomogli k dobremu vzdušju v ekipi, dvorani in nenavsezadnje k novi zmagi Formisk. RESPECT!

Trener Peter Možič je bil po tekmi izredno zadovoljen, čeprav je čustva spretno skrival, o tekmi pa je na kratko povedal: »100 minut igre za tri točke prednosti. Skupni točkovni seštevek je bil na koncu 90:93. Nove tri velike točke. Lepa igra. Čestitke dekletom. Napredujemo na vseh področjih. Vedno bolj se zavedamo, da je pomemben kolektiv in odnosi znotraj njega. Borimo se za ekipo, ne želimo razočarat soigralk…«

    Galerija slik: {gallery Novice_ostali/3_DOL_liga/1-Sezona_14_15/5krog}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje