Pretekli vikend je vsem odbojkaricam in pristašem Formisa postregel z občutki, kakršnih smo bili navajeni v pretekli sezoni. Majhna skupinica pristašev se je v soboto napotila na romanje po Koroški, kjer je ekipa 3. DOL igrala Vuzenici, ekipa 1. DOL pa v Slovenj Gradcu. Najprej smo se ustavili Vuzenici in prinesli srečo mladim Formiskam, nato pa smo enak scenarij prenesli še v Slovenj Gradec.

Seveda rezultati niso zasluga pečice navijačev, priborila so ga dekleta! Več o 3. DOL lahko preberete med novicami mlajših selekcij. Naše prvoligašice pa so tokrat zaigrale razigrano, poletno in z manj lastnimi napakami in rezultat je bil neizogiben. Res je , da je tokrat na nasprotni strani stala najslabša ekipa prvenstva, a v letošnji sezoni se bomo morali zadovoljiti z zeleno skupino in borbo za obstanek v ligi.

Rezultat tekme:
Kostmann Sl. Gradec : FORMIS     1:3 (15:25, 22:25, 25:20, 14:25)

Formiske so v tekmo vstopile na način, kot ga od njih pričakujemo – odločno. Do prvega tehničnega odmora so se še lovile, nato pa predvsem na račun odličnega servisa domačinkam pobegnile in niz zanesljivo dobile.
Relativno lahka zmaga v prvem nizu je Formiske očitno uspavala, saj so si v drugem na začetku privoščile  da so ji domačinke pobegnil za 7 točk na 11:4. Nato pa se je začel lov, ki se je na srečo uspešno končal. Formiske so Korošice ujele na 21 točki, nato pa niz pripeljale do zmage in 2:0 v nizih.
Tretji niz je bil podoben drugemu, domačinke so ponovno ušle, a tokrat jih naše do konca niza niso uspele ujeti. Znižanje rezultata na 2:1 in ponovno trepetanje za zmago.
Tudi četrtega niza Formiske niso začele najbolje, a še vedno dovolj zanesljivo, da so do prvega tehničnega odmora držale priključek. Nato pa nova serija uspešnih servisov, tokrat sta prednjačili Maja Vahen Desy in Katja Karin Pintarič, in tri točke so romale v Hoče.

S to pomembno zmago med ekipami začelja se je ekipa Formis odlepila od dne lestvice, z morebitno zmago v naslednjem krogu, ko v Hoče prihaja ekipa Alianse, pa se lahko Formiske prebijejo še mesto višje.


Za Formis so igrale:

Maja Desy Vahen 18, Ana Sešel 9, Katja Karin Pintarič 18, Urška Stavbar 5, Nuša Polanec, Lea Geratič, Nastja Gajser, Nina Petranović 14, Ana Štern 4, Nuša Trlep.

Po tekmi je trener Sebastijan Zorenč po dolgem času ponovno žarel in povedal: »Kljub temu, da je ekipa iz Slovenj Gradca naš neposreden konkurent na lestvici, je bila po zadnjih porazih naša samozavest krepko načeta. Kljub temu so punce stopile v tekmo odločno, dobro servirale in bistveno boljše sprejemale servis od nasprotnic ter na koncu tudi zasluženo slavile, zato čestitke tudi iz moje strani. Še zmeraj pa se v obrambi srečujemo s preveč neodločnosti in v določenih trenutkih tudi s premalo koncentracije v nasprotnih napadih.
Ta tekma je za nami, sedaj pa se moramo pripraviti na naslednjo z Alianso doma v VŠD Hoče, kjer si želimo tudi podporo s tribun.”

  Galerija slik:{gallery Novice_1.DOL/1-Sezona_14_15/10krog}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje