Formiske so se po porazu proti Aliansi hitro opomogle. To soboto so gostovale pri Zgornji Gorenjski ter se z novo zmago ponovno usidrale na vrhu prvenstvene lestvice.

A sama tekma ni bila odraz merjenja moči prvo in zadnje uvrščene ekipe. Gorenjke so motivirano vstopile v tekmo in bile vseskozi enakovreden tekmec, na njihovo nesrečo pa so prevagale izkušnje Formisk, ki so na tak način dosegle letošnjo že četrto zmago.

V prvem nizu so mlade domačinke vseskozi vodile, nazadnje z rezultatom 23:20, a vseeno niso zmogle moči za zmago. V drugem pa so prikazale tisto, kar od njih najverjetneje pričakujejo v naslednjih sezonah. Uspevalo jim je prav vse, pri čemer so Formiske uspele osvojiti le 14 točk.

A na srečo naših je takšna igra trajala le en niz, nato pa so se vse stvari ponovno postavile na svoje mesto. Formiske so večino tretjega niza vodile z minimalno prednostjo točko ali dveh, na koncu pa niz osvojile s prednostjo treh točk. Četrtega so znova odločno začele domačinke, vendar jim 4MIS-ke niso dovolile, da bi se preveč oddaljile. Po drugem tehničnem odmoru pa so naše igralke končno prevzel pobudo na igrišči in zaigrale, kot smo jih vajeni v tej sezoni. Z nekaj dobrimi obrambami in blokom ter točkami Andrejke Grašič v napadu in protinapadu, so se naše punce na koncu veselile novih treh točk.

Naslednjo tekmo Formiske naslednjo soboto ponovno igrajo v domačem Hočkem hramu. Njihove nasprotnice bodo ekipa Luke Koper, za katero nastopa Formiska na začasnem “delu v tujini” Eva Vedlin Gojčič, ki letos zaradi študijskih obveznosti igra v Kopru, verjamemo pa, da se bo hitro vrnila v domače gnezdo.

Torej v soboto, 16.11.2013, ob 18.30 uri vsi v Hoče in pomagajmo našim puncam, da ohranijo vrh lestvice! 4MIS 4EVER

 

Rezultat tekme:
Zgornja Gorenjska : FORMIS     1:3 (23:25, 25:14, 22:25, 21:25)

 

Več o tekmi si lahko preberete ….. TUKAJ.

Vse rezultate in lestvico lahko vidite ….. TUKAJ.

 

Izjava igralke Maje Desy VAHEN:

“Ta tekma je bila popolnoma drugačna od zadnje
trening tekme, ki smo jo pred sezono odigrale s to ekipo.
A sezona je še dolga, mi gremo korak po korak
in bomo videli, kam nas bo to na koncu prineslo.”

 

Izjava trenerja Sebastijana ZORENČA:

“Tokrat nismo bili prepričljivi. Glede na učinek servisa smo naredili preveč napak.
Prav tako nismo bili dovolj odločni v napadu, blok pa je svoje delo opravil šele na
koncu tekme. Pokazalo se je da smo zrelejša ekipa v primerjavi z nasprotnicami,
kar je bila tokrat tudi naša edina prednost. Vsekakor moramo še delati na nekaterih
odbojkarskih elementih, da se bomo lahko že v soboto, pred domačim občinstvom 
pokazali v boljši luči, ko bo v dvorani v Hočah na drugi strani mreže stala ekipa Luke Koper.”

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje