Sezono so zaključile pred polno dvorano

by admin

Po sredinem porazu v Kamniku so Formiske v petek pred domačo publiko pričakale lanske podprvakinje in vodilno ekipo rednega dela državnega prvenstva, ekipo Calcit Volleyball. Kamničanke so bile pred dvobojem nesporne favoritinje in so to v dveh tekmah tudi potrdile. Obakrat so zmagale gladko z rezultatom 3:0, izidi nizov pa kažejo, da 4MIS-ke svoje kože niso prodale poceni.

Že v sredo so v Kamniku v tretjem nizu pokazale dobro igro in Calcitovkam skorajda odščipnile niz. Prva dva so visoke Kamničanke sicer zanesljivo dobile, tretjega pa šele po napeti končnici, ko so jih Formiske ujele na 24, nato pa niz vseeno izgubile.

Calcit Volleyball : Formis 3:0 (25:15, 25:17, 26:24)

Več o tej tekmi si lahko preberete ….. TUKAJ.

Povratna tekma

V povratni tekmi domače igralke niso upale na čudež, so pa bile trdno odločene pokazati dobro igra in gostje prisiliti, da se potrudijo za zmago in napredovanje v 1/2 finale državnega prvenstva. In natanko to so tudi storile.

Prvi niz so Kamničanke pričele v najmočnejši postavi in enako silovito, kot pred dvema dnevoma v Kamniuku. Formiske, verjetno tudi zaradi treme pred polnimi tribunami, se jim na začetku niso uspele upirati. Calcitovke so prevladovale v vseh prvinah odbojkarske igre in prvi niz dobile gladko na 16. V drugem pa so 4MIS-ke strnile svoje vrste, zaigrale bolj raznovrstno in gostjam skozi celi niz nudile močan odpor, žal pa so v končnici popustile in Calcitovke so povedle z 2:0.

Na krilih publike so 4MIS-ke tretji niz pričele izredno. Skozi celi niz so vodile za točko ali dve in celo prisilile gostujočega trenerja, da je moral z minutami odmora in nekaj krepkimi besedami vzpodbujati svoje igralke. Formiske so igrale zanesljivo in niz pripeljale do dveh zaključnih žog, žal pa so se gostje zbrale, ko je bilo najbolj potrebno, dosegle niz štirih točk in dobile tudi tretji niz z rezultatom 25:27. 

Formis : Calcit Volleyball 0:3 (16:25, 21:25, 25:27)

Več o tej tekmi si lahko preberete ….. TUKAJ.

Formiske so sezono končale z izpolnitvijo osnovnega cilja, ki je bil obstanek v ligi. Sekundarni cilj, uvrstitev v modro skupino se žal ni izpolnil, a glede na letošnjo izenačenost ekip in uvrstitev v 1/4 finale DP, je tudi tak rezultat odličen.

Imamo najboljše navijače v ligi!

Na koncu pa ne smemo mimo naše zveste publike. Tudi zaradi nove pridobitve VŠD Hoče, se je na naših tekmah v povprečju zbiralo okoli 250-300 gledalcev. Na zadnji tekmi nas je bilo po neuradni oceni celo blizu 500. Del rezultata Formisk v tej sezoni gre pripisati tudi temu dejstvu in upamo, da nas bo v prihodnji sezoni še več, prav tako pa verjamemo v še boljše rezultate 4MIS-k.

Prijateljska tekma z Novo KBM

Za dokončno slovo od sezone 2012/13 pa se bodo Formiske v soboto, 30.03. v Hočah v prijateljski tekmi pomerile še z ekipo aktualnih državnih prvakinj in zmagovalk letošnje srednjeevropske lige, ekipo Nove KBM.

{gallery Novice_1.DOL/1DOL_1-4}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje