Pokal Savinjske doline v mali odbojki

by Boštjan Glodež

V soboto, 15. 4. 2023, je Odbojkarski klub SIP Šempeter organiziral tradicionalni 7. turnir v mali odbojki “Pokal Savinjske doline – SIP d.d. OPEN 2023” za deklice in dečke letnik 2010 in mlajše.

V treh kategorijah je nastopilo 90 ekip. Pri dečkih 18 ekip, v kategoriji začetniki 24 ekip, kjer je nastopila ekipa Formis II, in pri deklicah 48 ekip, kjer so si naše male Formiske po več kot 13 urah, od prve do zadnje tekme, prigarale 2. mesto ter srebrne medalje, zasluženo so slavile Mariborčanke, tretje mesto je odšlo na Bled in četrto v Ankaran.

Razpored in vsi rezultati na deklice

Razpored in vsi rezultati na začetniki

Končni vrstni red na Pokal Savinjske doline v mali odbojki

O turnirju je Ana Dogša povedala: “V oblačnem in hladnem jutru smo se odpravili proti OŠ Braslovče, kjer smo se udeležile odbojkarskega turnirja Šempeter. Prijavljenih je bilo rekordnih 90 ekip. Prvo tekmo smo začele igrati ob 8.15 proti OK Triglav Kranj II, katere smo tudi premagale. Po končani tekmi smo čakale 2. uri na naslednjo tekmo proti VC Portorož. Polne pozitivne energije in dobre volje smo zmagale tudi to temo. Po koncu 2. tekme smo se odpravile v Šempeter, kjer smo imele kosilo. Po kosilu smo se vrnile  v Braslovče, kjer smo igrale tekmo 1/16 finala z Logatcem, ki smo ga uspešno premagale z 2:0 v nizih. Tako smo napredovale v 1/8 finala, ki smo ga igrale z ŽOK Šentvid. Tudi z glavo, če je bilo treba. Bravo Iva, ti si naša glavca. Spet nam je uspelo in zmagale smo z 2:0 in že smo igrale 1/4  finale z Weiler Zreče I. Zmaga nas je popeljala v Šempeter na polfinalno tekmo, kjer nas je čakal Ankaran. Tekme z Ankaranom so vedno bile zelo napete in tudi ta ni bila nič drugačna, le da smo tokrat v finale napredovale me. Tako smo finalno tekmo igrale v poznih večernih urah. Tukaj se nam je že poznala utrujenost od dolgega dneva in vse napetosti, kljub temu smo zbrale dovolj moči, da smo se borile z Novo KBM Branik I. Žal nam tokrat ni uspelo, a vseeno smo dosegle odlično 2. mesto in tako smo postale srebrne Formiske. Hvala še enkrat za vso vzpodbudo  navijačem in Boštjanu. Zdaj pa spet po nove zmage na polfinalnem turnirju. Se vidimo! Bravo punce. Res je lepo biti del takšne ekipe.”

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje