5. april 2014 bo z bronastimi črkami vpisan v zgodovino Formisa. Letošnjo sezono presežkov je naša članska ekipa zaključila z novim uspehom. V državnem prvenstvu so po dveh tesnih zmagah nad ekipo Braslovč, zasedle odlično tretje mesto, ta rezultat pa je po četrtem mestu v sezoni 2002/2003, nov mejnik tega kluba.

Celotna letošnja sezona je bila naravnost sanjska. Dekleta so najprej z veliko prednostjo osvojile prvo mesto v prvem delu prvenstva, ki je potekal še brez dveh najboljših slovenskih ekip Calcita in Nove KBM Branik. Nato so se uvrstile na finalni turnir štirih najboljših ekip za pokal Slovenije, kjer so morale priznati premoč kasnejšim zmagovalkam, ekipi Calcita. V modri skupini jih je rahlo zmedel ritem tekem sobota – sreda, a so se že v četrtfinalu ponovno pobrale in izločile ekipo iz Puconcev. V polfinalu so se nato ponovno pomerile z ekipi Calcita, ter na domači tekmi celo zmagale, na gostovanju pa favoriziranim profesionalkam odščipnile niz.

Vse to je Formiske pripeljalo do borbe za 3. mesto, nasprotnice pa so bile mlade Braslovčanke. Na prvi tekmi v Braslovčah so Formiske po izenačeni in razburljivi borbi, šele v 5. nizu pokorile domačinke in povedle z 1:0. Čakala jih je še zadnja domača tekma, zmaga pa bi jim že prinesla težko pričakovan bron.

Hoška dvorana je bila pripravljena. Na tribunah se je zbralo preko 600 navijačev, ki so bučno spodbujali domača dekleta, odbojkarska zveza pa je že pripravila pokal ion medalje za zmagovalke. Vzdušje, ki je pomenilo spodbudo, a hkrati ogromen pritisk.

Poteka tekme ne gre pogrevati, važen je le rezultat! Formiske so, verjeli ali ne, že petič v tej sezoni premagale ekipo Braslovč z rezultatom 3:2. Tokratna zmaga je pomenila zasluženo osvojitev tretjega mesta v državnem prvenstvu, pred njimi sta le dve profesionalni ekipi. Zadonela je pesem »Stand up for the champions« in dekleta so prejele težko prigarane bronaste medalje, na koncu pa so skupaj s kapetanko še visoko v zrak dvignile pokal za osvojeno tretje mesto.

Rezultat tekme: FORMIS : Braslovče     3:2 (21:25, 25:23, 19:25, 25:19, 15:10)

Za naše bronaste so igrale: Maja Vahen Desy 17, Maja Horvat 7, Lea Krumpak, Katja Katrin Pintarič 23, Urška Stavbar, Lea Geratič, Nastja Gajser 10, Ana Pehnec 6, Andrejka Grašič 12, Katarina Novak.

Trener Sebastijan Zorenč, ki je seveda poleg igralk eden najzasluženejših za letošnji uspeh, je potem, ko so se strasti nekoliko polegle izjavil: “S tretjim mestom v državnem prvenstvu in uvrstitvijo v finalni turnir Pokala Slovenije smo letos presegli zastavljene cilje pred sezono. To je namreč najuspešnejša sezona v zgodovini kluba. Zato bi vse ob tej priložnosti zahvalil prav vsem, tako igralkam, vodstvu kluba in zvestim navijačem, ki so nam skozi vso sezono stali ob strani. To je namreč dokaz, da Formis kot klub deluje vzorno in le takšen način dela lahko prinese ne le kratkoročne uspehe, tudi rezultate na srednji in dolgi rok.
Četudi smo kot ekipa sezono končali z manj igralskega kadra kot smo jo začeli, me veseli dejstvo, da se dobro dela tudi v mlajših selekcijah. V pomladku je nabor igralk, ki bodo čez nekaj let predstavljale temelj članske vrste kluba. Že v naslednji sezoni je pričakovati, da se bo prvi ekipi pridružilo nekaj mlajših, prespektivnih igralk. Zato se za uspešno prihodnost članske ekipe ni bati.”

Nekaj ur pred to tekmo, so naše sosede iz Maribora, ekipa Nove KBM Branik, v Kamniku že tretjič premagale Calcitovke in osvojile naslov državnih prvakinj.

Končni vrstni red v državnem prvenstvu:
1. Nova KBM Branik
2. Calcit Volleyball
3. FORMIS
4. Braslovče

Več o zadnji tekmi si lahko preberete ….. TUKAJ.

  Galerija slik (Foto: Luka Horvat):{gallery Novice_1.DOL/1-Sezona_13_14/3m2}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje