Formiske na zaključnem turnirju za Pokal Slovenije

by admin

Štiri tekme v dveh tednih.

Prva tekma je bil povratni dvoboj 1/4 finala za Pokal Slovenije, v katerem so Formiske enako kot na prvi tekmi na začetku zaostajale z 0:2 v nizih, na koncu pa se veselile končne zmage s 3:2 v nizih ter uvrstitve na zaključni turnir za Pokal Slovenije, ki bo od 17. do 19. marca v Kranju.

Vsi rezultati za Pokal Slovenije


V soboto, 18. 2. 2017, so v Hočah odigrale tekmo 16. kroga državnega prvenstva z ekipo Zgornje Gorenjske ter se veselile zmage s 3:0 v nizih.

Več o tekmi Formula Formis : Zgornja Gorenjska

 

Člansko ekipo Formulo Formis sta v iztekajočem se tednu čakali dve pomembni tekmi. Prvo so igralke domačega stratega Sebastijana Zorenča igrale v sredo 22. 2. 2017 – zaostalo srečanje 14. kroga s Calcit Volleyball iz Ljubljane in v soboto predzadnje kolo v 1. državni ligi v gosteh pri ekipi Luke Koper.

Naj omenimo dobro igro v sredo, ko so se domače igralke uspešno upirale favoriziranim lanskoletnim prvakinjam. V uvodnih minutah je bilo čutiti spoštovanje do gostujoče ekipe. Vse do 13 točke so gostje vodile nato pa so domače igralke strnile misli in igro ter se enakovredno kosale z igralkami Calcita Volleyball. Na drugi tehnični odmor so točko prednosti imele gostje. Igralke na obeh straneh mreže so se borile za vsako žogo. Prvi set se je končal 22:25. Začetek drugega seta je pripadal gostjam, a domače igralke se niso predale po vodstvu gostih 3:9 so se domače igralke približale po odličnih začetnih udarcih Tamare Borko na 10:11. Dve točki prednosti za gostje pri rezultatu 14:16 sta trenerja prenesla še dodatne svojim varovankam. Prvo vodstvo so si domače igralke priigrale v tretjem setu pri rezultatu 4:3. Borbena igra na obeh straneh se je nadaljevala vse do konca tekme. Igralke Formule Formis so nekaj več napak naredili na  servisih, kar bo potrebno še popraviti.  Igralke Sebastjana Zorenča so odigrale po dogovoru in se uspešno borile proti favorizirani ekipi.

Več o tekmi TUKAJ

 

V soboto, 25. 2. 2017, so se opravile igralke Formule Formis po nove tri točke v Koper. To jim je tudi uspelo, čeprav po prvem setu ni kazalo, da bodo popolnoma uspele, a je trener Sebastjan verjel v svoje varovanke. Predvsem se je v igri izkazala s servisi Ana Pehnec, ki je dosegla kar 8 od 14 točke na začetni udarec in izkušena Maja Desy Vahen, ki je dosegla kar 19 točk. Priložnost so imele na igrišču tudi Ana Sešel in Nina Kotnik, ki sta zaupanje trenerja upravičili. Odbojkarice Formule Formis so si tako priigrale za nadaljevanje igre med prvih šest najuspešnejših ekip v državi.

Več o tekmi TUKAJ

 

Nova tekma jih čaka že v sredo 1. 3. 2017, ko se bodo pomerile s Kemo Puconci. Naj vse, ki to berete že danes povabimo na tribune, saj bo vzpodbuda s tribun in tako predstava v prvem delu tekmovanja za domače igralke posebnega pomena.

Galerija slik Hoče:{gallery Novice_1.DOL/1-Sezona_16_17/14_krog}

Galerija slik Koper:{gallery Novice_1.DOL/1-Sezona_16_17/17_krog}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje