Izvrsten začetek, konec pa žal drugačen

by admin

Odbojkarice Formisa so še desetič v tej sezoni občutile grenkobo poraza. V soboto so jim v goste prišle odbojkarice Vitala iz Ljubljane, ki se krčevito borijo za uvrstitev v Modro skupino in borbo za prvaka.

Rezultat tekme:
FORMIS : UOK Vital Ljubljana   1:3 (25:17, 22:25, 20:25, 17:25)

Tekma pred maloštevilno publiko se je pričela po željah domačink. Formiske so odlično servirale in uspešno napadale, Ljubljančanke pa jim niso uspele parirati. Razlika je rastla in Formiske so relativno na lahek način prišle do vodstva z 1:0 v nizih.

V drugem nizu pa so se pričele težave Formisk. Najprej je zaradi izčrpanosti tekmo zapustila Nina Petranovič (s povišano temperaturo je igrala tudi Ana Sešel), zamenjala pa jo je še vedno poškodovana Nastja Gajser. Formiske so izgubile prodornost v napadu, Vitalovke pa so popravile sprejem in to se je pričelo odražati na njihovi igri in predvsem na rezultatu. Gostje so vodile že za devet točk, a so se Formiske proti koncu niza še uspele sestaviti, se približati na tri točke, nato pa jim je zmanjkalo moči in sreče, svoje pa je s sumljivimi odločitvami v ključnih trenutkih dodal še glavni sodnik srečanja.

V tretjem nizu se je začela pot Formisk spuščati. Vitalovke so prevzele v svoje roke vse niti igre in domače igralke jim več niso uspele parirati. V domači igri je bilo vse več napak in rezultat je bil kaj hitro 1:2 v nizih za gostje.

Četrti niz je bil le še formalnost. Formiske so se predale, VItalovke pa so tekmo rutinirano privedle do zmage.

Pred zadnjim krogom ostajajo Formiske z 11. točkami, ki jih še vedno uvrščajo v nevarno zono med ekipe, ki se bodo borile za obstanek v ligi. V zadnjem krogu rednega dela se odpravljajo v Puconce, kjer bodo domači ekipi poskušale odščipniti prepotrebne točke.

Za Formis so igrale:
Maja Desy Vahen 19, Ana Sešel 6, Katja Karin Pintarič 11, Urška Stavbar 4, Lea Geratič, Nastja Gajser 6, Nina Petranovič 3, Ana Štern 4, Nuša Polanec 1.

  Galerija slik:{gallery Novice_1.DOL/1-Sezona_14_15/13krog}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje