Deklice so bronaste

by admin

Še drugo leto zapored so se morale Formiske v konkurenci starejših deklic zadovoljiti z bronastimi medaljami. Če je bil to v lanski sezoni uspeh, smo letos potihoma pričakovali več.

Upanje po več so nam vzbudila dekleta s prepričljivimi predstavami, ki so jih prikazovale skozi celotno letošnjo sezono. Zmaga na Božičnem turnirju v Zagrebu, zmaga v A ligi in prepričljive zmage na polfinalnem turnirju so mlade Formiske potisnile v vlogo favoritinj, a le ena slaba tekma v sezoni jim je na koncu odvzela možnost za najžlahtnejšo medaljo.

Finalni turnir je v organizaciji ekipe Zgornja Gorenjska potekal v Zabreznici  pri Jesenicah. Poleg naše ekipe so se med najboljše štiri uvrstile še ekipe Swaty Comet Zreče, Vital Ljubljana in domačinke mladi Jesenice.

V prvi tekmi finalnega turnirja so se Formiske pomerile z domačinkami. Že uvodne točke so dale slutiti, da jim bo njihovo najmočnejše orožje (začetni udarci) tokrat zatajilo. Osem zgrešenih servisov na niz je bilo žal preveč, da bi se lahko Formiske zoperstavile motiviranim domačinkam.  

V prvem nizu so naša dekleta še držale priključek z nasprotnicami, a popustile v zaključku. V drugem nizu, ko je bila že prisotna nervoza, pa so po 15 točki, ko je piko na i dodala še napačna sodniška odločitev, popolnoma popustile. Jeseničanke zo zasluženo slavile in se uvrstile v veliki finale, Formiskam pa je ostal boj za tretje mesto.

Polfinale: Mladi Jesenice : Formis I     2:0 (25:19, 25:15)

V drugi tekmi je ekipa Vitala tesno premagala Zrečanke in se prav tako uvrstila v veliki finale.

Polfinale: Vital Ljubljana I : Swaty Comet Zreče     2:0 (25:23, 25:20)

Kljub vidnemu razočaranju so se Formiske pred tekmo za 3. mesto le uspele sestaviti. Tekmo so odprle na način, ki jih je krasil skozi vso sezono. Ostri začetni udarci Zrečankam niso dopuščali organizacije igre in v prvem nizu so zbrale le 8 točk. Drugi niz je prinesel nekoliko bolj izenačeno igro, a zmage Formiske niti za trenutek niso izpustile iz rok.

Za 3. mesto: Formis I : Swaty Comet Zreče     2:0 (25:08, 25:22)

Finalna tekma med ekipama Mladi Jesenice in Vital se je odigrala na 3 dobljene nize. V prvem so prevladovale Gorenjke, v drugem pa so Ljubljančanke prestavile v prestavo višje in izenačile na 1:1 v nizih. A na njihovo žalost je bilo to tudi vse, kar so uspele narediti. Jeseničanke so tretji in četrti niz osvojile gladko in se tako veselile naslova državnih prvakinj.

Finale: Mladi Jesenice : Vital Ljubljana I     3:1 (25:18, 10:25, 25:18, 25:17)

 

Končni vrstni red:

  1. Mladi Jesenice
  2. Vital Ljubljana I
  3. FORMIS I
  4. Swaty Comet Zreče

Za Formis so igrale: Nuša Trlep, Brina Bračko, Lara Kovačec, Dona Vinkovič, Teja Javernik, Pia Pravdič, Anja Ertl, Kaja Kogal, Nina Jug in Ana Malnar. Trenerka Patricija Klinc Rebernak.

Sezona je za deklice tako končana. Potrebno je poudariti, da je to za to generacijo že šesto zaporedno igranje na finalnem turnirju in peta osvojena medalja. Kljub nekaterim izjemnim posameznicam, trdimo lahko celo, da je imela naša ekipa največ kakovostnih igralk, pa je pomanjkanje ključne pozicije (podajač) in zato logična sprememba igralnega sistema privedla do tega, da te igralke niso igrale na svojih standardnih pozicijah in s tem niso uspele prikazati vsega znanja in telenta, ki ga premorejo. Kljub temu pa je v konkurenci 69 ekip ta medalja nov velik uspeh te generacije deklet in potrditev dobrega dela z mladimi.   

Galerija slik (foto OK Jesenice): {gallery Novice_ostali/STD_1/1-Sezona_2014-15/finale}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje