Prvi zmagi deklic v A ligi

by admin

V nedeljo so deklice pričele s tekmami v A ligi. Močno oslabljene, manjkale so namreč kar tri standardne igralke, so v Benediktu uspele vknjižiti prvi dve zmagi in s tem poskrbele za lažje nadaljevanje sezone.

A pot do prvega uspeha je bila vse prej kot lahka. V prvi tekmi jim je na poti stala ekipa Murske Sobote, ki se je iz svoje predtekmovalne skupine prišla kot prvouvrščena. Pričakovali smo napet boj in to se je tudi uresničilo. Mlade Formiske so ob odsotnosti kapetanke Nuše Trlep, podajalke Zale Račič in sprejemalke Lare Kovačec odločno stopile na parket in predvsem zaradi dobrega servisa prvi niz dobile zanesljivo z rezultatom 25:16. A Prekmurke se niso predale. Drugi niz so pričele strahovito, povedle za deset točk in te prednosti Formiske do konca več niso uspele izničiti. Tudi tretji, odločilni niz je bil zelo napet. Obe ekipi sta se izmenjevali v vodstvu, na koncu pa so Formiske imele nekoliko več sreče in tako tekmo dobile z rezultatom 2:1. Naj omenim tudi uspešen prvenec nove Formiske Lejle Grabus.

V drugi tekmi so našim nasproti stale deklice iz Ljutomera. Tudi v tej tekmi se je poznala neuigranost, saj so bile igralne pozicije kar precej premešane. Še posebej izenačen je bil prvi niz, kjer so Formiske vseskozi vodile, nato pa na koncu z nekaj lastnimi napakami dovolile, da so se Ljutomerčanke približale. A presenečenja vseeno ni bilo, Formiske so povedle z 1:0. Drugi niz so naše deklice dobile bolj gladko in veselje se je lahko pričelo.

 

Vsi rezultati turnirja:

Benedikt : ŽOK ZM Ljutomer 0:2 (10:25, 15:25)
Formis : M.Sobota 2:1 (25:16, 18:25, 15:13)
M.Sobota : Benedikt 2:0 (25:08, 25:16)
ŽOK ZM Ljutomer : Formis 0:2 (24:26, 17:25)

 

Za Formis so igrale: Lena Bojc, Staša Kučer, Lana Kučer, Nika Kužner, Nika Fišer, Brina Bračko, Lejla Grabus, Maja Pernek, Sara Repnik.

  Galerija slik: {gallery Novice_ostali/STD_1/1-Sezona_2013-14/A1}

 

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje