Prvi del tekmovanja v 1. DOL, ki je potekal brez obeh evro ligaških ekip, je za nami. Po 14. odigranih krogih so ga prepričljivo osvojile naše igralke. S 13. zmagami in brez tekme, v kateri ne bi osvojile vsaj ene točke, so z 8. točkami naskoka končale trdno na prvem mestu in se bodo v boj za državni naslov podale z najboljšo popotnico.

O odigrani tekmi z ekipo GO Volley ne gre izgubljati preveč besed. Tekma za Formiske ni odločala o ničemer, gostje iz Gorice pa so morale za uvrstitev v modro skupino doseči več točk kot ekipa Luke Koper. Koprčanke so v Puconcih izgubile z rezultatom 3:1 in tako je bila Goričankam točka iz Hoč dovolj za napredovanje.

Formiske niso želele dopustiti špekulacij in polemik o poteku tekme, zato je trener od prve točke na parket poslal najmočnejšo postavo. Temu primerno pa se je tudi gibal rezultat. Formiske so povedle, gostje pa so se jim uspele približati po tem, ko je domači trener dal priložnost za igro mlajšim igralkam. Kaj hitro je bil rezultat 2:0 v nizih za domače in prvi gledalci so zaradi pozne ure že pričeli zapuščati dvorano.

A razumljivo je Formiskam po tem padel zagon in gostje so začutile priložnost. Predvsem z dobrimi servisi so pričele pritiskati na domačo vrsto, ki ni uspela najti odgovora in naslednja dva niza sta se končala v korist gostij, ki so po tem že pričele slaviti, saj so izvedele rezultat iz Puconc.

Zadnji niz je bil nato le še formalnost, ki so jo Formiske rutinirano privedle do končne zmage z rezultatom 3:2.

Rezultat tekme: FORMIS : GO Volley     3:2 (25:21, 26:24, 22:25, 22:25, 15:6)

Za Formis so igrale: Maja Vahen Desy 21, Maja Horvat 19, Katja Karin Pintarič 16, Urška Stavbar, Urška Dobnik, Lea Geratič, Nastja Gajser 11, Ana Pehnec 3, Andrejka Grašič 13, Katarina Novak, Nika Šijanec.

 

Prvi del sezone je za nami in igralke na čelu s trenerjem Zorenčem so ga opravile z odliko. Pogledi pa morajo biti usmerjeni le še naprej. V modro skupino bodo Formiske odnesle 6 točk in se tako potegovale za najvišja mesta tudi na koncu prvenstva.  

Prva tekma v modri skupini bo že v sredo, 29.01.2014 v domači dvorani v Hočah, ko bodo Formiske gostile lanske državne prvakinje, ekipo Nove KBM Branik.


Lestvica pred pričetkom tekem v modri skupini izgleda takole:

1. Nova KBM Branik   6 točk*
2. Calcit Volleyball 6 točk*
3. Formis 6 točk
4. Kema Puconci 4 točke
5. Braslovče 2 točki
6. GO Volley 0 točk

 *Opomba: Nova KBM Branki in Calcit sta svoji medsebojni tekmi že odigrali, vsaka imata po eno zmago, torej 9 točk.

Končno razvrstitev rednega dela prvenstva si lahko pogledate ….. TUKAJ.

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje