V soboto je bil v Hočah odigran derbi v 3. DOL vzhod, v katerem sta se pomerili ekipi Formis II in Prevalje II. Obračun med do tega kroga drugo in tretjeuvrščeno ekipo prvenstva je obetal trdo in napeto igro.

Rezultat tekme:
FORMIS II : Prevalje II     1:3 (8:25, 25:20, 17:25, 14:25)

A že sam vstop v tekmo je pokazal nekaj, kar v tej sezoni pri Formiskah še nismo videli. Izredna nezanesljivost na sprejemu servisa je botrovala visoki zmagi Prevalčank v prvem nizu.

Na srečo visoka razlika iz prvega niza Formiskam ni vzela poguma. V drugem nizu so se nato zbrale, zaigrale bolje in niz, kljub na koncu manjši razliki zanesljivo dobile.

Nato pa ponovni mrk Formisk. Prevaljčanke so se razigrale, domačinkam pa ni šlo od rok prav nič. Preostala dva seta so gostje ponovno dobile gladko in se zasluženo veselile novih treh točk, Formiske pa so na ta način na lestvici nazadovale za dve mesti.

 

 

Trener Peter Možič je o tekmi povedal: «V tednu smo bilo veliko bolni in prav tako smo se imeli veliko za učit. Posledice so bile hitro vidne. Podobno kot proti Mežici, tudi proti Prevaljam II nismo bili pravi. 

Prvi set smo imeli veliko težav na sprejemu in na neugoden servis Košakove smo prejeli kar 14 točk zapored. Drugi je bil boljši predvsem po zaslugi jeze na sodnico, ki je prav na naši tekmi debitirala na sodniškem stolčku. Tretji niz ni bil slab vendar so nas gostje ves čas držale na razliki 4-5 točk. Četrti pa zopet bleda slika naše igre. Tekom tekme nisem našel dobitne kombinacije!

“Ova noč nije bila naš dan”! Ko ima hudič mlade jih ima več in ta večer so se nam dobro razmnožili. Nekatere igralke še vedno kažejo premalo želje za dajanje vsega od sebe. 

Če povzamem, so bile Prevaljčanke veliko boljše v servisu in sprejemu. Njihova prosta igralka je delovala zelo izkušeno.«

Za Formis so igrale:
Ana Kristina Šalinovič, Nuša Trlep, Špela Belec, Mija Primec, Nika Korošec, Lara Kovačec, Nika Fišer, Tjaša Špindler, Pia Berglez, Aneja Tancer, Brina Bračko, Lea Ivančič, Urška Špela Pregl, Lana Kučer

 

   

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje