Formis II iz Mežice praznih rok

by admin

V soboto 08.02.2014 se je druga ekipa FORMIS, ki nastopa v 3. DOL napotila na gostovanje v Mežico. Kljub temu, da Korošice na lestvici zasedajo visoko drugo mesto, pa so naše mlade Formiske vseeno upale na presenečenje.

Formiske so v prvem nizu nastopile v standardni postavitvi –  Pia na podajaču, Ana Kristina na diagonali, Ana in Brina na srednjem blokerju, sprejemalki Lea in Mia ter prvič z Mašo na liberu. Slednja je potrebovala približno pol niza, da se je uigrala na novo »delovno mesto«. Žal pa servis naših punc ponovno ni bil na dovolj visokem nivoju, da bi lahko parirali razigranim in izkušenim Mežičankam. Prvi niz se je tako končal z gladko zmago domačink.

Drugi niz je trener Možič začel z novo opcijo – Aneja na blokerki in Brina na diagonali. Že začetek niza je pokazal drugačno sliko Formisa. Mežičankam so uspešno sledile prav do konca niza, v končnic so imeli celo set žogo, a na koncu žal podlegle pri 28:26.

Tretji niz je Pero spet postavil novo kombinacijo in sicer Pia in Brina še vedno na diagonali, na sprejemalski diagonali pa kadetska dvojica Aneja in Ana Kristina, vse z željo, da jih preskusi za nedeljsko kadetsko tekmo. Na blokerskih pozicijah sta igrali Tjaša in Lea. Bilo je dokaj solidno, a daleč premalo za uspeh. Na koncu gladka zmaga domačink z rezultatom 3:0 v nizih.

 

Trener Možič je po tekmi povedal: »Kljub porazu je bilo dobro. Poskusili smo nekaj kombinacij in ena je delovala izvrstno. Še najbolj zanimiv je bil sodnik, ki kljub temu, da je igralka Mežice priznala dotik v bloku, dosodil točko za domačinke. Po ogledu zapisnika mi bilo vse jasno. Priimek prvega sodnika pove vse o njegovem sojenju. Hudopisk, Bog na pomagaj!«, je hudomušno zaključil Pero. 

 

Rezultat tekme: Mežica : FORMIS II     0:3 (25:12, 28:26, 25:13)

Za Formis II so igrale: Pia Berglez, Saša Kupčič, Lea Krumpak, Mia Primec, Ana Kristina Šalinovič, Aneja Tancer, Ana Štern, Brina Bračko, Tjaša Špindler, Maša Brumen.

  Galerija slik: {gallery Novice_ostali/3_DOL_liga/1-Sezona_13_14/14.kolo}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje