Formis II trdno v prvi polovici lestvice

by admin

Sobotni popoldan je bil v Hočah ponovno rezerviran za žensko tretje-ligaško odbojko. Mladim Formiskam so v 12. krogu v goste prišle odbojkarice ŽOK ZM Ljutomer. Po gostujočem porazu v prejšnjem krogu, so bile Formiske odločene, da je čas za nove točke.

In res, že od prve točke naprej so naše punce pritisnile Ljutomerčanke ter jim pobegnile za nekaj točk. Z močnimi servisi in zbrano igro v napadu so prednost obdržale do konca niza ter povedle z 1:0.

Tudi drugi niz se je odvijal podobno, in ko smo po gladkem vodstvu z 2:0 v nizih že vsi mislili, da bo to nova rutinska zmaga, je za nekoliko razburjenja poskrbel trener, ki je v tretjem nizu nekoliko premešal postavo ter dal priložnost za igro vsem igralkam. Tako premešana ekipa je potrebovala nekaj časa, da so se punce sestavile, žal pa so jim Ljutomerčanke pobegnile in do konca niza prednost le še povečevale.

V četrtem nizu pa je Pero na parket ponovno postavil udarno šesterico. A Ljutomerčanke, ohrabrene po zmagi v tretjem nizu, niso popustile. Formiskam so neprestano dihale za ovratnik in popustile še v končnici, ko so naše niz dobile tesno, z rezultatom 25:23.

A na koncu vseeno relativno gladka in predvsem zaslužena zmaga Formisk, nove tri točke in utrditev mesta v zgornji polovici prvenstvene lestvice.    

Rezultat tekme: FORMIS II : ŽOK ZM Ljutomer     3:1            (25:19 ,25:19 ,14:25 ,25:23)

 

Trener Peter Možič je po tekmi povedal: »Ob bučni podpori iz tribun nam ni preostalo drugega kot zmaga. Ko celotni izvršni odbor kluba spodbuja ekipo, kot da se igra finale prvenstva je res dober občutek. Takih nimam noben klub, temu se reče pripadnost. Hvala, lepo je delati v takem klubu.”


V naslednjem krogu, ki bo v soboto 01.02. Formiske ponovno igrajo doma, v goste jim prihajajo igralke iz Lenarta.

 

Vse rezultate kroga in uradno lestvico si lahko pogledate ….. TUKAJ.

Galerija slik: {gallery Novice_ostali/3_DOL_liga/1-Sezona_13_14/12.kolo}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje