Formis mala 1 v 4. krog, mala 2 pa za še višje mesto

by admin

To soboto so bili na sporedu turnirji v mali odbojki. Naša prva ekipa Formis mala 1, se je v 3. krogu rednega dela pomerila na turnirju v Ljudskem vrtu, kjer so jim nasproti stale ekipe Nove KBM, Murske Sobote in Šoštanja. Ekipi Formis mala 2 in 3 pa sta se skupaj napotili v Slovenj Gradec, kjer je bil na sporedu 1. krog za mesta.

Mala 1

Ekipa Formis Mala 1, ki tudi letos cilaj na najvišja mesta v državi, je suvereno odigrala tudi ta turnir. V prvi tekmi so se pomerile z ekipo iz Šoštanja. Oba seta so mlade 4MIS-ke dobile zanesljivo z enakim izidom 25:14 in se tako za zmago na turnirju pomerile z ekipo iz Murske Sobote. Prekmurke so na sosednjem igrišču v razburljivi in napeti tekmi, z rezultatom 2:1 ugnale domačinke, ekipo Nove KBM.

Tekmo z Mursko Soboto so Formiske pričele z veliko napakami, kar je imelo za posledico hitro prednost prekmurk. 4MIS-ke so jih uspele ujeti šele v drugi polovici niza. Do konca pa se je nato le pokazala razlika v kvaliteti in zmage na turnirju so se veselile deklice v oranžnih dresih.

V zadnji tekmi za drugo mesto je nato ekipa iz Murske Sobote premagala še Šoštanjčanke in se skupaj s Formisom uvrstila v naslednji krog.

Nova KBM Branik II : M.Sobota 1:2 (25:20, 13:25, 22:25)  
Formis mala I : Kajuh Šoštanj 2:0 (25:14, 25:14)  
M.Sobota : Formis mala I 0:2 (22:25, 04:25) Formis mala I = prvi na turnirju
Nova KBM Branik II : Kajuh Šoštanj 0:2 (22:25, 15:25)  
M.Sobota : Kajuh Šoštanj 2:1 (25:16, 23:25, 25:16) M.Sobota = drugi na turnirju

Do naslednjega turnirja, ki bo šele 23.03. in na katerega so se poleg naših, uvrstile še odbojkarice Murske Sobote, Braslovč in Prevalj, bodo mlade Formiske morale še precej potrenirati prvine male odbojke, saj se jim igranje za višje selekcije v igri še kako pozna.

Vse rezultate lahko vidite ….. TUKAJ.

{gallery Novice_ostali/Mala/3krog}

Mala 2 in mala 3

Dekleta Formis mala 2 in mala 3 so se po tem, ko so že oboje izpadle iz repasažev, odpravile na prvi turnir za mesta v Slovenj Gradec, kjer so se pomerile še z B ekipo domačink in ekipo iz Mislinje.

Že prva tekma je bila poslastica, saj je žreb določil, da se obe ekipi Formis pomerita med seboj. Festival odbojke v oranžnem je prinesel zanimiv dvoboj, lepe poteze in glasno navijanje. Kljub visokemu rezlutatu 2:0 v korist male 2 so bili številni navijači v oranžnem navdušeni tudi nad borbenostjo igralk male 3, ki so se odločno postavile proti lanskim državnim prvakinjam v mini odbojki. Piko na i je pomenilo presenečenje za punce – ekipi je ob odsotnosti trenerk Patricije in Ive vodil Boštjan Glodež, ki je lani punce popeljal do naslova državnih prvakinj v mini odbojki.

Tekma za prvo mesto na turnirju in napredek v naslednji krog med ekipama 4MIS mala 2 in ŽOK Mislinja, le te so v prvi tekmi premagale domačinke, je prinesla napet dvoboj v drugem setu. Trener Mislinje je 1. set pričel z “2. postavo” in ga po pričakovanju gladko izgubil. V drugem so 4MIS-ke pokazale srce in v napeti igri premagale višje in starejše tekmice. Končni rezlutat 2:0 za 4MIS in zanesljiva zmaga na turnirju!

Gledalci na tribuni so z enim očesom navdušeno spremljali pravo dramo na drugi tekmi med ekipama Slovenj Gradec B in 4MIS mala 3, ki jo je po navodilih Boštjana vodila kapetanka 4MIS-k. Prvi niz je v izenačenem boju in z nekoliko več sreče v zaključku dobila ekipa Slovenj Gradca. Drugi niz je v slovensko odbojko “izstrelil” novo trenersko zvezdo. Kapetanka 4MIS mala 3 Mišela Vezjak je z odličnim vodenjem tekme pripeljala mlade 4MIS-ke do izenačenja na 1:1. Tretji niz je nato postregel z izenačeno igro, malenkost več znanja in tudi sreče pa so imele višje in starejše igralke Slovenje Gradca B ter zmagale.

V boju za drugo mesto med ekipama ŽOK Mislinja in Slovenj Gradec B je nato z rezultatom 2:0 zanesljivo slavila ŽOK Mislinja in osvojila drugo mesto na turnirju.

4MIS mala 2 se je uvrstila na naslednji turnir in čaka na svoje tekmice. Igralke 4MIS male 3 pa so v tej sezoni končale z uradnimi tekmovanji in pridobile pomembne izkušnje za naslednjo sezono. Nekatere med njimi bodo po prikazanih odličnih igrah, v naslednji sezoni našle svoje mesto v 1. ekipi 4MIS mala, druge pa nosile igro v ekipi mala 2. Letvica, ki jim jo bo letos postavila ekipa Formis mala 1, bo prav gotovo visoko!

Slovenj Gradec B : ŽOK Mislinja 0:2 (09:25, 12:25)  
Formis mala II : Formis mala III 2:0 (25:09, 25:06)  
Formis mala II : ŽOK Mislinja 2:0 (25:12, 25:23) Formis mala II = prvi na turnirju
Slovenj Gradec B : Formis mala III 2:1 (25:22, 23:25, 25:21)  
ŽOK Mislinja : Slovenj Gradec B 2:0 (25:14, 25:19) ŽOK Mislinja = drugi na turnirju

Igralke 4MIS-k so svoj uspeh že po tradiciji proslavile ob vračanju v Hoče. Boštjan je še enkrat dokazal, da ga je tudi v hrani težko premagati – tokratna žrtev: ribja plošča za dve osebi v Zreškem Gaju in pa seveda veliiika sladica na vrh.

Vse rezultate lahko vidite ….. TUKAJ.

                                                                                                                                                                                                                       Avtor Mala 2 in mala 3: Robert Bauman

{gallery Novice_ostali/Mala/3krog/Mala23_1}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje