Formis mini desetič v polfinale

by admin

Obe ekipi mini odbojke, kljub boleznim, po napetih bojih naprej.

Tokrat bi lahko rekli, slab začetek, dober konec. Težave z boleznimi in poškodbami so se kopičile že cel teden pred turnirjem, za nameček pa je še zjutraj pred turnirjem svojo odsotnost zaradi bolezni javila ena igralka iz prve postave, tako da smo se z zelo mešanimi občutki odpeljali v Braslovče.
Vseh osem Formisk je na igrišču in ob igrišču dalo vse od sebe, da smo se na koncu po 3 napetih obračunih lahko veselili uvrstitve v polfinale oz. med 8 najboljših ekip v Sloveniji.
Tako so tudi deklice letnik 2006 in mlajše nadaljevale tradicijo ekipe Formis mini, ki so jo začele deklice letnik 1996 in vse ostale generacije minic (z izjemo letnika 1997, ki ga v bistvu sploh ni bilo), to je uvrstitev najmanj v polfinale državnega prvenstva.
Formiske bodo v boj za novi finale šle v nedeljo, 23. 4. 2017. Vsi nasprotniki bodo znani 1. 4. 2017, ko se igra finale repasaža.

O turnirju je Polona H. iz ekipe Formis mini napisala: V soboto, 4. 3. 2017, smo igrale proti NKBM, Braslovčam in Kemi Puconci. Igrale smo v Braslovčah. Proti Braslovčam smo na žalost izgubile. Obe naslednji tekmi pa smo zmagale z 2:1 v setih. Igrale smo zelo dobro. Bile smo zelo vesele, saj smo prišle v polfinale.

Vse rezultate lahko najdete na … POVEZAVI.


V Lendavi je potekal drugi turnir za mesta od 17 do 52. Tudi ekipa Formis mini mini je na turnir zaradi bolezni in poškodb odšla samo z 8 igralkami.
Zmaga v prvi tekmi z 2:1 v nizih, poraz v drugi tekmi z 1:2 v nizih ter zmaga z 2:1 v nizih v tretji tekmi je bilo dovolj, da so si mlade Formiske priigrale možnost igranja na turnirju, s katerega bosta prvi dve mesti vodili na “finalni turnir” za mesta oz. končno 17. mesto v državnem prvenstvu v mini odbojki za sezono 2016/2017.
Naslednji turnir bo v soboto, 1. 4. 2017, kjer bodo nasprotnice iz Šempetra, Slovenj Gradca in Ljutomera.

Manca K. iz ekipe Formis mini mini pa je o turnirju napisala: V soboto, 4. 3. 2017, se je odvijal turnir mini odbojke v Lendavi. Igrale smo štiri ekipe, poleg nas Formisk še Lendava, Ljutomer in Ruše. Formis mini mini smo na začetku igrale proti ekipi Lendave in zmagale. Druga tekma je bila proti ekipi Ruš in to tekmo smo izgubile. Po teh dveh tekmah smo bile zelo nervozne, saj smo vedele, da če izgubimo, ne bomo imele možnosti za uvrstitev na zaključni turnir za 17. mesto. Med odločilno tekmo proti Ljutomeru, ki smo jo morale zmagati, je potekala tudi tekma med Lendavo in Rušami, kjer smo upale na poraz Rušank, saj bi nam to ob zmagi nad nasprotnicami Ljutomera, omogočilo uvrstitev v finale. Prvi set smo zmagale, drugega izgubile, tako je bilo vse še bolj napeto do same končnice, katero nam je uspelo dejansko zmagati s tesnim rezultatom 25:23. Konkurentke iz Ruš pa so prav tako izgubile in smo se lahko Formiske veselile uvrstitve v nadaljnje tekmovanje za zaključni turnir za končno 17. mesto.

Vse rezultate lahko najdete na … POVEZAVI.


 

 

 


 

 

 

 

 

 

Galerija slik Braslovče:{gallery Novice_ostali/Mini/1-Sezona_2016-17/liga_8krog}

Galerija slik Lendava:{gallery Novice_ostali/Mini/1-Sezona_2016-17/liga_8krog_m}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje