Tudi deklice v B ligi pričele uspešno

by admin

V nedeljo 19.01.2014 je druga ekipa deklic Formisa odigrala svoj prvi turnir v letošnji sezoni, kjer nastopajo v B ligi. Turnir je potekal v slovenjgraški športni dvorani, nasprotnice pa so bile deklice ekipe Turbina in domačinke.

Po turnirskem sistemu je bilo določeno, da svojo prvo tekmo v B ligi deklice iz Formisa odigrajo proti deklicam iz ekipe Turbina. Tekma se je začela po željah Formisk, saj so se že na začetku tekme uspešno odlepile od nasprotnic in prepričljivo zmagale prvi niz. V drugem pa so deklice nato zaradi prevelike nervoze začela delati lastne napake in ekipa iz Turbine je po napeti borbi in s pritiskom do zadnje točke, na koncu dobila drugi set. Napake Formisk so se žal nadaljevale tudi v tretjem setu, zato so ga posledično ponovno dobile igralke Turbine ter zmagale s končnim izidom 2:1 v nizih.

Sledila je tekma proti ekipi Kostmann Sl. Gradec B v kateri so Formiske pokazale česa so sposobne. Deklice so v tekmo stopile veliko bolj sproščeno, kot v prvo in zaigrale tudi bolj borbeno. Velja omeniti, da je bila Nika Merkuš izjemno učinkovita v napadih, Sara Žvajker je odlično blokirala, Teja Javernik pa je z neugodnimi začetnimi udarci spravljala v obup sprejemalke nasprotne ekipe. Na splošno so nosilke igre odigrale zelo odgovorno in zanesljivo tako, da so lahko priložnosti za kaljenje dobile tudi mlajše igralke, ki po navadi ne igrajo v začetni postavi. Deklice so ekipno dokazale, da so veliko kakovostnejše od nasprotnic in oba niza gladko dobile. Izid je bil obakrat 25:15 v prid naših deklic.

V ekipi deklic OK Formisa se je pokazalo, da so igralke še dokaj neizkušene, saj je bila to njihova prva uradna tekma. Škoda je, da je ekipa izgubila prvo tekmo, ampak vsi upamo, da bodo nadaljnji rezultati še uspešnejši. Ekipa iz točke v točko napreduje in pridobivajo nove izkušnje, zato ni ovir, da temu ne bi bilo tako.


Galerija slik: {gallery Novice_ostali/STD_1/1-Sezona_2013-14/B1}
Rezultati tekem:

Turbina : Formis     2:1 (14:25, 25:23, 15:11)
Kostmann Sl. Gradec B : Formis     0:2 (15:25, 15:25)

Za ekipo Formis so igrale: Špela Žgajner, Teja Javernik, Lana Novak, Nika Merkuš, Mojca Čeh, Pia Pravdič, Nina Jug, Anja Ertl in Sara Žvajker. Slednja je bila tudi v vlogi kapetanke ekipe. Ekipo sta vodila Peter Možič v vlogi prvega trenerja in Urška Stavbar kot drugi trener.

 

Peter Možič je po tekmah povzel: « Po rahlih zapletih z odhodom smo se, sicer pozni, pa vendar organizirali za “napad” na  Slovenj Gradec. Odločitev za sodelovanje v B ligi je bila prava. Dekleta dobivajo super izkušnje, navajajo se na veliko igrišče, spoznavajo odgovornost v igrišču, učijo se postavljati. Veliko delo, ki so ga opravili trenerji mlajših selekcij se vidi. Pomembno je, da semafor ni nekaj kar bi nas prvenstveno zanimalo. Zanima nas napredek, zanima nas nabiranje izkušenj. Dekleta so odlično prestale prvi dve uvodni preizkušnji. En tesen poraz in dokaj gladka zmaga je naš izkupiček na prvem turnirju in s tem smo zelo zadovoljni.« 

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje