Kadetinje končale sezono

by admin

Že nekaj časa je bilo jasno, da si kadetinje Formis ne bodo uspele priigrati polfinala, a si za letošnjo uvrstitev in igranje v A ligi zaslužijo vse pohvale. V primerjavi z ostalimi ekipami v tej ligi, so bile Formiske med mlajšimi zato verjamemo, da bo prihodnje leto popolnoma drugačna pesem.

Na zadnjem turnirju, ki je bil to nedeljo v domači dvorani v Hočah, so se pomerile z ekipama Nove KBM in Kajuha iz Šoštanja.

V obeh tekmah so Formiske pokazale borben duh in obilico znanja, a žal je bilo tudi tokrat to premalo za nove točke. Prvo tekmo so igrale proti Novi KBM in izgubile z rezultatom 2:0. Ne moremo se izgubiti občutka, da bi se v tej tekmi dalo storiti več, še posebej v drugem setu, ki so izgubile na razliko z 25:23.

V drugi tekmi so bile Formiske še bližje zmagi, a jim je žal v tretjem nizu zmanjkalo zbranosti in Šoštanjčanke so slavile z rezultatom 2:1.

Trenerka Iva Ule je sezono, ki se je pričela po načrtih, končala pa nekoliko slabše, strnila takole:

“Sezona, ki se je pravkar zaključila, je name pustila poseben pečat. Najprej bi se zahvalila vodstvu kluba, da mi je zaupalo takšno vlogo. Punce so po mojem mnenju izjemno napredovale. Čeprav rezultatsko ne zgleda ravno tako, sama vidim velik napredek. Ekipa se je iz meseca v mesec spreminjala, saj so igralke so prestopile v drugi klub, nekatere so prenehale s treningi… Ampak jedro je ostalo. Ekipa je izjemno mlada. Starostno gledano so le štiri dekleta kadetska selekcija, večinski delež so starejše deklice in polovica teh je še lani zastopala klub v mali odbojki”, je Iva povedala na začetku in nadaljevala:

“Naš glavni cilj – uvrstitev v A ligo – je bil izpolnjen. Zaradi generacijske razporeditve je bilo izjemno težko usklajevati treninge kadetinj in starejših deklic. In to je bil po mojem mnenju tudi glavni vzrok za slabšo končno uvrstitev, saj nam je manjkalo predvsem uigranosti. Punce so kot posameznice izvrstne igralke, ampak je bilo težko uskladiti igro na tekmah. Vendar nam je kljub vsemu uspelo pokazati zelo dobro igro, borbenost, dodelano tehniko. Sezono smo pripeljali do konca. Punce danes, kljub dvema porazoma, parketa niso zapustile sklonjenih glav. So še bolj odločne in imajo optimističen pogled na sezono, ki prihaja. Verjamem, da je vsaka izmed njih prispevala svoj maksimalni delež, kar se je videlo skozi celotno sezono. Punce so se naučile stopiti skupaj tudi, ko je bilo najtežje. Naučile so se spodbude in “teamspirita”. Najlepše je stalno zmagovati, a realnost vedno ni takšna. Pokazale so, da so borke in da znajo tudi poraz prenesti športno.”

Vsaka sezona pa za nekatere igralke pomeni slovo od generacije. Tudi o tem je Iva povedala:

“Sezono smo pričele dobro, nanizale nekaj dobrih iger v kvalifikacijah in se uvrstile v A ligo. Žal mi je, da se je tukaj rezultatsko izteklo tako, kot se je, saj to čudovito ekipo zapuščajo kapetanka Mija Primec, podajalka Saša Kupčič, blokerka Tjaša Špindler in korektorka Katarina Novak, ki so bile skozi vso sezono tudi nosilke igre. Mlajšim so letos dale veliko nasvetov, bile so jim vzor, jih spodbujale, jim pomagale in bile izjemno kolegialne. Mislim, da je to velik plus za nadaljnjo pot vseh punc in verjamem, da smo stkale neke vezi, ki se preprosto ne morejo pretrgat. Tudi to je zame velik uspeh.”

Na koncu pa je še dodala: “Zahvalila bi se še celotnemu vodstvu, trenerjem, staršem, največja zahvala pa gre seveda puncam, ki so res ekipa, kot si jo samo želiš. Ko se neke poti končajo, se druge spet pričnejo. Upam, da nam drugo leto uspe še večji skok v A ligi in nato preboj do polfinala. Mislim, da lahko brez strahu napovemo še eno kvalitetno sezono z obilo učenja, treningov in seveda druženja, kar nas bo pripeljalo stopničko po stopničko – na vrh.”

{gallery Novice_ostali/Kadetinje/KAD_A6}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje