Mala I z odliko opravila popravni izpit

by admin

Igralke ekipe Formis mala I so se po nesrečnem izpadu iz glavne veje tekmovanja, za uvrstitev v polfinale državnega prvenstva morale odpraviti na finalni turnir repasažev, ki je bil to soboto v Kranju. Popravni izpit so opravile z odliko in se kot zmagovalke turnirja uvrstili v “zahodni” polfinale, kjer jih že čakata ekipi Grosupelj in Calcita.

Izkazalo se je, da je mlade Formiske poraz proti ekipi Braslovč in s tem zamujena priložnost za neposredno uvrstitev v polfinale popolnoma predramil. Na turnirju v Kranju so bile za razred boljše od vseh tekmic in so se več kot zasluženo uvrstile na polfinalni turnir.

V prvi tekmi so se najprej pomerile z vrstnicami iz Kranja. Domača ekipa iz Kranja se razigranim 4MIS-kam ni mogla upirati. Prepričljivo boljši sta bili tako prva, kakor tudi druga ekipa. V drugi tekmi je ekipa iz Murske Sobote premagala Ankaran, s čimer so Formiske dobile naslednje nasprotnice.

Strah, da bodo naše “male” podcenjevale Prekmurke, ki so jih na preteklih turnirjih že večkrat premagale, je bil odveč. Obe ekipi sta ponovno zaigrali odločno in nasprotnicam nista v nobenem trenutku dovolili upanje na presenečenje. Formiske so ekspresno zmlele vse nasprotice in nam omogočile hiter odhod domov in uživanje v sončni soboti.

Vsi rezultati turnirja:

Formis mala I : ŽOK Triglav Kranj I 2:0 (25:11, 25:14)  
Ankaran : M.Sobota 1:2 (20:25, 25:16, 19:25)  
Formis mala I : M.Sobota 2:0 (25:11, 25:14)  
ŽOK Triglav Kranj I : Ankaran 2:1 (15:25, 25:17, 27:25) Formis mala I = prvi na turnirju
M.Sobota : ŽOK Triglav Kranj I 2:1 (26:24, 19:25, 25:13) Murska Sobota = drugi na turnirju

Rezultate obeh finalov repasažev si lahgko pogledate ….. TUKAJ.

Polfinale bo 12.05., Formiske pa se bodo v prvi tekmi pomerile z ekipo ATK iz Grosupelj.

{gallery Novice_ostali/Mala/Rep_finale}

Formis mala II

Sočasno so se na turnirju za mesta borile še mlajše Formiske v kategoriji mala, ekipa Formis mala II. Punce, ki si letos predvsem nabirajo izkušnje za naslednje leto, ko bodo po vzoru svojih predhodnih generacij, tudi one naskakovale vrh v državnem prvenstvu, so tokrat žal tesno izgubile obe tekmi. V prvi jih je premagala Nova KBM I, v drugi pa ekipa iz Beltincev. Letošnja sezona je zanje končana, v prihodnji pa naskok na vrh!

Nova KBM Branik II : Formis mala II 2:1 (25:13, 18:25, 25:15) 1. Nova KBM Branik II
Formis mala II : Kema Beltinci 1:2 (24:26, 25:20, 25:27) 2. Kema Beltinci
Kema Beltinci : Nova KBM Branik II 0:2 (14:25, 22:25) 3. Formis mala II

Vse rezultate turnirjev za mesta si lahko pogledate ….. TUKAJ.

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje