Kadetinje osvojile končno 7. mesto

by admin

Kadetska ekipa Formis je v tej sezoni stopila še stopničko višje. Punce so zadovoljile že z uvrstitvijo v polfinale, na koncu pa so na zadnjem turnirju sezone, kjer so se borile za mesta od 5 do 8, osvojile solidno 7. mesto.


Prva tekma – Ljubljana Volleyball II : FORMIS

Kombinirana ekipa kadetinj v kateri so skozi celotno sezono igrale kar štiri starejše deklice, se je v nedeljo 18.5.2014 napotila na zadnje dejanje sezone, pot jih je vodila v Ljubljano. Prvo tekmo so punce odigrale proti domačinkam, ekipi Volleyball Ljubljana II, ki jo že dobro poznajo, saj so proti njim v Kranju že odigrale dve tekmi. Drugi par je bil GO Volley in Nova KBM Branik I.
Ekipi Formis in Ljubljana Volley sta izenačene, domačinke pa so imele prednost domačega igrišča. Na začetku so domačinke močno pritisnile in Formiske so se le stežka branile. V drugem delu so z boljšimi servisi in blokom le vzpostavile ravnotežje, vendar je bila prednost Ljubljančank prevelika, da bi jih lahko ujele.
Drugi niz so naše punce pričele bolj podjetno na servisu, popravile so sprejem in domačinkam vseskozi bežale za nekaj točk. Kljub veliki prednosti jim kar štirikrat ni uspelo zaključiti set žoge. Peto je zaključi Lara Kovačec z močno diagonalo.
V tretjem nizu pa tesna zmaga z rezultatom 15:13. Veselje je veliko saj smo že najmanj sedmi.

Rezultat tekme: VOLLEYBAL Ljubljana 2 : Formis     1:2 (25:19, 22:25, 13.15)

 

Druga tekma – FORMIS : Go Volley

Goričanke so zanimiv nasprotnik z dvema sestrama Marušič, ki igrata v prvi ligi in z izjemno tehniko, racionalnim napadom brez nepotrebnih napak ter veliko željo po zmagi. Imajo tudi prvoligaško blokerko, ki zelo dobro izvaja napad na eno nogo (OLE) in je v tem elementu skoraj neustavljiva.
Kljub na papirju veliki premoči pa so Formiske zelo dobro stopile na igrišče in so bile zelo dobre v vseh elementih igre. Držale so se taktičnih dogovorov in nekatere poteze so bile zelo uspešne. V končnici niza pa so bile nasprotnice bolj zbrane in so dobile so prvi niz na razliko.
V drugi niz so naše punce stopile rahlo razočarane in so imeli smo kar nekaj težav s sprejemom.
Nasprotnicam je šlo vse od rok in Formiske, kljub na trenutke dobri igri, niso imele veliko možnosti za uspeh.

Rezultat tekme: Formis : GO Volley     0:2 (23:25, 16:25)

 

Tretja tekma – FORMIS : Branik

Kot se za lokalni derbi spodobi, je bila tekma zelo dolga in utrujajoča. Branikovke so prvi niz dobile dokaj gladko, zato pa so jim Formiske vrnile v drugem nizu in sicer na razliko, kar je še bolj sladko.
Vendar “kdor se zadnji smeje…..”. Branikovke so tretji niz odprle s trenutnim izidom 8:0. Kljub temu so se naše kadetinje še borile in se približale na 9:5. Tukaj pa še en zastoj in tretji niz so zasluženo osvojile Mariborčanke.

Rezultat tekme: Formis : Nova KBM Branik I     1:2 (14:25, 25:23, 06:15)

Kljub izgubljeni zadnji uradni tekmi sezone, pa igralkam in trenerju ni ostal grenak priokus. Sezona je bila uspešna, napredek viden in že se veselimo prihodnje.

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje