Kadetinje polovično uspešne

by Boštjan Glodež

V Slovenski Bistrici so igrale kadetinje 2 kvalifikacije za 1. ligo, v Hočah pa kadetinje 3 kvalifikacije za 2. ligo.

Kadetinje 1 ne igrajo kvalifikacij, saj so že direktno uvrščene v 1. ligo za kadetinje – vzhod.

Zmaga proti ekipi iz Mozirja in poraz proti domačinkam je bil izkupiček kadetinj 2. Prvo uvrščena ekipa skupine se bo uvrstila v 1. ligo za kadetinje – vzhod, drugo uvrščena ekipa ima pravico nastopa na dodatnem turnirju za eno prosto mesto v 1. ligi za kadetinje – vzhod. Tretje uvrščena ekipa pa bo igrala v 2. ligi za kadetinje – vzhod.

O turnirju je Nika Turner povedala: V nedeljo, 10. 10. 2021, smo odigrale prvi turnir kadetinj. Najprej smo igrale proti Mozirju. Zaradi živčne napetosti smo set pričele bolj slabo, vendar smo hitro rezultat izenačile in povedle. Tako smo se prvega seta veselile s 25:16. Bolj hrabro smo začele drugi set in takoj povedle. Na koncu smo se veselile prve zmage v sezoni kot kadetinje 2. Tekma proti Slovenski Bistrici je bila težja, ker so svojo tehnično znanje Bistričanke izkoristile v svojo korist in tako zasluženo zmagale tekmo. Kljub porazu smo bile s svojo igro zadovoljne in si obljubile, da na naslednjih tekmah pokažemo še več.”

Vsi rezultati na kvalifikacije za 1. ligo – vzhod – skupina J

V Hočah so se Formiske prav tako enkrat veselile in enkrat morale priznati premoč nasprotnicam. Od 4 ekip se bodo 3 uvrstile v 2. ligo za kadetinje – vzhod, ena pa bo igrala v 3. ligi za kadetinje.

Vsi rezultati na kvalifikacije za 2. ligo – vzhod – skupina D

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje