Sezona v 3. DOL je končana

by admin

V soboto so naša dekleta ekipe Formis II odigrale zadnjo tekmo v tej sezoni v 3. DOL vzhod. Pred dobro obiskano domačo dvorano so se pomerile z ekipo Prevalje II, ki je na lestvici 3 mesta, a kar 14 točk pred našimi. Kljub temu smo pričakovali dobro igro in upali na nove točke.

Punce so se v vseh treh nizih dobro upirale gostjam iz Koroške. Do samih končni nizov so še držale rezultatski priključek, nato pa žal popustile in vse tri nize izgubile na 20, 21 in ponovno 21. Gostje so s pridom izkoriščale slab sprejem naših igralk. Tudi nekaj uspešnih napadov in dobrih servisov Formisk ni obrnilo poteka tekme. Prevaljčanke so se iz Hoč zasluženo vrnile domov z vsemi tremi točkami.

Formis II : Prevalje II 0:3 (20:25, 21:25, 21:25)


Ocena sezone skozi oči glavnega trenerja

Trener ekipe 3. DOL, Darjan Planinšič je na koncu sezone povzel:

»Sezono so 4MIS-ke zaključile z domačim porazom in skupno osvojenimi 22. točkami. Naša mlada ekipa je zmagala 6 krat in doživela kar 20 porazov, kar je na koncu zadostovalo za skromno 13. mesto. Ob nekaj več sreče in manj poškodb pa bi lahko bili še kakšno mesto više, saj je bilo realno dosegljivo še 11. mesto. Vendar ekipa, ki je sezono končala ni bila enaka ekipi, ki jo je pričela.  Zadnja postava v sezoni je bila od prve mlajša skoraj 20 let. Že po nekaj začetnih krogih so iz ekipe 3. DOL v ekipo 1. DOL prestopili Urška Stavbar in Nika Šijanec, zaradi šolskih obveznosti in osebnih razlogov pa je s tekmovanjem prenehala Urška Intihar – Snega.

Ne glede na rezultat  pa smo dosegli cilj, ki smo si ga zadali pred sezono in to je razvoj mlajših igralk. Najmlajša članica ekipe igra še malo odbojko, napredek je viden predvsem pri ekipi starejših deklic, ki so tvorile polovico ekipe za 3. DOL. Punce so si skozi sezono pridno pridobivale izkušnje, ki jih že sedaj koristijo v svojih selekcijah, nedvomno pa jih bodo s pridom uporabile tudi v prihodnjih sezonah.

Kot trener bi se na koncu zahvalil izvršnemu odboru kluba in staršem za pomoč pri izvedbi letos zelo dolgega projekta 3. DOL, puncam pa za pridno in požrtvovalno delo na treningih ter za vse lepe in slabe trenutke, ki smo jih preživeli v tej sezoni.«

{gallery Novice_ostali/3_DOL_liga/26kolo}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje