Starejše deklice so že v polfinalu

by admin

Dve tekmi pred koncem je že jasno, da bodo starejše deklice Formis I tudi drugo leto zapored zaigrale med najboljšimi osmimi ekipami v Sloveniji. Z današnjima zmagama proti ekipama iz Ruš in Slovenj Gradca so si zagotovile eno od prvih dveh mest, ki vodita na polfinalni turnir. Veselje so dopolnile še deklice Formis II, ki so se z novo zmago na lestvici povzpele na 4. mesto.

Ekipi Formis I in II sta v VŠD v Hočah, vsaka na svojem igrišču gostili tekme 5. kroga v skupini A.

Formis I

Starejše deklice Formis I opravičujejo vlogo favoritinj v svoji skupini. Osem tekem in osem zmag je izkupiček, ki jim že dve tekmi pred koncem zagotavlja eno od prvih dveh mest v svoji skupini in uvrstitev v polfinale. V zadnjem tekmovalnem krogu, ki bo 21.04. v Mariboru, se bodo pomerile z ekipama iz Slovenj Gradca in z Novo KBM.

Formiske I so se v prvi tekmi dneva pomerile z vrstnicami iz Ruš, upravičile vlogo favoritinj in brez težav zmagale z rezultatom 2:0. V drugi tekmi dneva so Korošice težje, kot je bilo pričakovati, premagale Rušanke, kar je že nakazovalo, da bo Formiskam v naslednji tekmi uspel podvig.

V zadnji tekmi dneva so se prvič v tej tekmovalni skupini pomerile igralke iz Slovenj Gradca in domačinke. Slovenj Gradčanke so se v to skupino uvrstile kot zmagovalke svoje kvalifikacijske skupine kar je dokazovalo, da so punce dobre. A 4MIS-ke so ponovno zaigrale izvrstno. Navduševale so prav v vseh prvinah igre in gostjam niso niti za trenutek dopustile, da bi razvile igro in upale na uspeh. Končni rezultat je pravi pokazatelj dogajanja na igrišču, Formiske so zmagale gladko in prepričljivo z 2:0. Veselje se je lahko pričelo!

Formis I : Ruše – MS Design  2:0   (25:8, 25:12)
Ruše – MS Design : Kostmann Sl. Gradec                  0:2   (19:25, 16:25)
Kostmann Sl. Gradec : Formis I  0:2   (17:25, 10:25)
 
{gallery Novice_ostali/STD_1/A5/STD_1}


Formis II

Igralke Formis II so na drugem igrišču merile moči z ekipama iz Murske Sobote in Novo KBM. Po tem, ko so v zadnji tekmi prvič okusile slast zmage, so se tudi tokrat nadejale novih točk. Žal ne že v prvi tekmi, ko so se pomerile z bankirkami. Dekleta Nove KBM, ki poleg naših Formisk I tvorijo jedro regijske reprezentance, so bile pretrd oreh. Prvi niz so po izenačenem začetku dobile v končnici, v drugem pa so Formiske skoraj pripravile presenečenje. Igralke Nove KBM so v mislih že vknjižile nove točke, a Formiske so se jim v končnici približale in izid celo izenačile na 24:24. Pričel se ja razburljiv boj, ko je moral trener bankirk v igro ponovno vrniti svoja najmočnejša orožja, kar je na koncu prevesilo jeziček na njihovo stran.

V drugi tekmi je nato Nova KBM gladko premagala še dekleta iz Murske Sobote. In ravno Prekmurke so v zadnji tekmi dneva stale nasproti našim. Formiske so priložnost za nove točke zgrabile z obema rokama. Prvi niz so pričele odločno in ga prav na tak način tudi končale ter povedle z 1:0. V drugem pa blokada. 4MIS-kam ni uspevalo prav nič in to se je odrazilo tudi na rezultatu. Prekmurke so uspele izid izenačiti. V zadnjem, skrajšanem nizu pa se je Formiskam obrestovala prednost domačega terena. Na krilih glasnega navijanja so “poletele” in gostjam dovolile le štiri točke.

Formiske v naslednjem krogu ponovno igrajo z Mursko Soboto in še z Rušami, kar je nova priložnost za nove točke in končno četrto mesto.

Formis II : Nova KBM Branik I 0:2 (18:25, 27:29)  
Nova KBM Branik I : Lagev bar 2:0 (25:07, 25:17)  
Lagev bar : Formis II 1:2 (22:25, 25:19, 04:15)

{gallery Novice_ostali/STD_1/A5/STD_2}

 

 

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje