Po pravi drami, kaj drami, grozljivki, ki se je ne bi sramoval niti slavni režiser Alfred Hitchcock, so Formiske v gosteh premagale ekipo Braslovč z rezultatom 3:2 v nizih.

S to zmago so si na strežaj odprle vrata za končno tretje mesto v državnem prvenstvu. A pot do zmage je bila težka in neprimerna za tiste s slabim srcem.

Tekma se je pričela na način, ki ga igralke, trener in še najmanj navijači, nismo pričakovali niti v najtemnejših sanjah. Mlade Braslovčanke so pričele silovito, izvrstno pritiskale na servisu, Formiske pa temu niso uspele parirati. Rezultat je naraščal iz točke v točko in na koncu niza je našim uspelo osvojiti le 9 točk.

A kot se je izkazalo v nadaljevanju, je bilo to le nekaj minut slabosti. V prvi polovici drugega niza so se Formiske še lovile, proti koncu pa pritisnile in izid izenačile na 1:1.

Tretji niz je končno prinesel tisto igro, ki jo je naša ekipa kazala skozi celotno sezono. Prednost je skokovito naraščala predvsem zaradi izvrstnega servisa, prav tako pa niso zaostajale v drugih elementih odbojkarske igre. Tokrat sta poleg vedno izvrstne Maje Vahen Desy, svoj delež v napadu dodali še Maja Horvat in Katja Karin Pintarič, kar je bilo dovolj za vodstvo v nizih z 2:1.

A Alfred je za to tekmo spisal drugačen scenarij, kot smo si ga navijači Formisa želeli. Formiske so se v četrtem nizu preveč sprostile in domačinkam dovolile, da so si priigrale prednost nekaj točk. Do konca se je prednost sicer topila, a niza je bilo prehitro konec. Izenačenje na 2:2.

Peti niz pa že omenjena grozljivka. Ko smo že mislili, da bodo Formiske pri vodstvu z 12:8 mirno pripeljale tekmo do konca, pa so se Braslovčanke ponovno dvignile in izid izenačile na 13. Od tukaj pa 6 zaključnih žog za Formiske in ena za Braslovčanke. Šele pri izidu 19:18 so naše junakinje izkoristile 7. zaključno žogo ter povedle z 1:0 v zmagah. Prav gotovo jim je k temu pomagala doslej najštevilčnejša podpora skoraj 30. navijačev, ki so preglasili 10x večje številko domačinov.

Dvoboj za končno tretje mesto se igra na dve zmagi. Druga in mogoče že odločilna tekma bo 05.04.2014 ob 19.00 uri doma v Hočah in verjamemo, da bo tokrat v dvorani težko najti prosto mesto.


Rezultat tekme:
Braslovče : FORMIS    2:3 (25:9, 20:25, 14:25, 25:20, 18:20)

Za Formis so igrale: Maja Vahen Desy 14, Maja Horvat 16, Lea Krumpak, Katja Karin Pintarič 16, Lea Geratič, Nastja Gajser 10, Ana Pehnec 4, Andrejka Grašič 14, Katarina Novak 1

  Galerija slik: {gallery Novice_1.DOL/1-Sezona_13_14/3m1}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje