Uvod v novo na žalost ni bil na nivoju lanske sezone. V prvem krogu novega prvenstva je Formiskam v goste prišla ekipa Luke Koper, ki se je pred to sezono močno okrepila in velja za enega izmed papirnatih favoritinj v tej sezoni.

Letošnja sezona se je pričela skoraj mesec prej kot prejšnje in tako je bilo časa za priprave malo. Formiske so odigrale le tri pripravljalne tekme in vtis je bil mešan. Na zadnji, ki so jo odigrale proti hrvaškim državnim prvakinjam Mladost Zagreb in jo dobile z rezultatom 3:1, je bil občutek že boljši, a žal je v igri še vedno prisotno veliko nihanj.

Formiske so tekmo pričele izredno nervozno, a tudi gostjam se je poznalo, da je to njihova prva uradna tekma v sezoni. Rezultat je bil skozi celoten niz tesen, Koprčanke so dvakrat pobegnile za 5 točk, a so jih Formiske uspele ujeti. Zadnjega pobega pa žal več ne, saj se je niz prej končal z zmago gostij.

Drugi in tretji niz sta bila za Formis porazna. Veliko, za ta nivo tekmovanja občutno preveč, lastnih napak (Formiske so skupaj zgrešile preko 20 servisov) je botrovalo, da so Primorke dosegle dokaj gladko zmago in se veselile prvih točk v sezoni.

Formiske nas v prvi tekmi niso navdušile, niso nas pa niti razočarale. Viden je potencial, s pravim odnosom pa verjamemo, da nas bodo že po naslednjem gostovanju v Braslovčah ponovno razveseljevale z novimi zmagami.   

Rezultat tekme:

FORMIS : Luka Koper     0:3 (21:25, 16:25, 15:25)

 

Trener Sebastijan Zorenč je po tekmi povedal: “Prvo prvenstveno tekmo nismo pričeli kot bi si to želeli. Prisotnega je bilo preveč strahu in nervoze. Izjemno veliko smo grešili na servisu, saj smo naredili v tem elementu kar sedem napak več od nasprotnika. Seveda ne iščemo opravičila glede poraza, četudi smo pred tekmo vedeli, da je ekipa Kopra v letošnji sezoni močnejša kot smo jo bili vajeni iz lanske sezone. Ker smo v naši ekipi doživeli kar nekaj sprememb v igralskem kadru, potrebujemo nekaj več časa, da bomo dosegli pričakovano raven naše igre.”

  Galerija slik: {gallery Novice_1.DOL/1-Sezona_14_15/1krog}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje