V sedmem krogu v 1. DOL je Formiskam v goste prišla ekipa iz Puconcev. Tudi Prekmurke letos niso preveč prepričljive, a so za razliko od naše ekipe osvojile več točk, kar jih je pred to tekmo postavilo v vlogo favoritinj.

Na koncu so Pucončanke to vlogo tudi upravičila, čeprav so se za točke morale potruditi bolj, kot so najverjetneje pričakovale. Po prvem nizu je vsekakor dišalo po bolj gladki zmagi gostij, a so v drugem nizu domačinke zaigrale bolj zbrano, s še več vneme predvsem v obrambi. Ekipi sta bili vseskozi bolj ali manj izenačeni, a so na koncu domačinke odigrale za odtenek bolje in rezultat v nizih izenačile.

V tretjem nizu, so igralke Keme pritisnile s servisom in z manjšo razliko v točkah vodile večino niza, ki so ga na koncu tudi dobile.

Četrti niz pa je bil obratno sorazmeren tretjemu in povsem v znamenju Formisk. Gledalci so lahko videli dobro igro domačink, pravzaprav takšno, kot smo jo bili vajeni v lanski sezoni. Niz prepričljivo dobile in o zmagovalcu je odločal peti, skrajšani niz.

Prve so povedle favorizirane gostje in Formiskam ušle na rezultat 8 : 5, a je domačinkam uspelo izenačiti. V ključnih trenutkih so izkušnje odločile v prid igralk iz Puconcev, ki so se tako veselile tesne zmage in dveh točk, ena, tolažilna pa je ostala doma.

V naslednjem krogu se Formiske odpravljajo v Koper, k letos še nepremagani ekipi Luke Koper.


Rezultat tekme:
FORMIS
: Kema Puconci     2:3 (21:25, 27:25, 21:25, 25:15, 11:15)

 

Za Formis so igrale:
Maja Desy Vahen 14, Ana Sešel 5, Brina Bračko, Katja Karin Pintarič 20, Urška Stavbar, Nuša Polanec, Lea Geratič, Nastja Gajser 15, Nina Petranović 2, Ana Štern 2.


Trener Sebastijan Zorenč je po tekmi povedal:

“Tokrat smo prikazali boljšo igro, blizu tistega kar si želimo. Vsekakor pa se je znova pokazalo, da morajo za zmago odigrati dobro prav vse igralke na igrišču!”

  Galerija slik:{gallery Novice_1.DOL/1-Sezona_14_15/7krog}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje