Liga žoga miga v mali odbojki

by admin

V soboto, 10.10.2015, se je z finalnim turnirjem v Šempetru zaključilo letošnje tekmovanje Liga žoga miga v mali odbojki. Letos je nastopalo 12 ekip, ki so bile razdeljene v 2 skupini.

V skupini A so nastopale naslednje ekipe: Nova KBM Branik, Prevalje, Hitri polž – Vuzenica, Hitri polž – Radlje ob Dravi, Slovenj Gradec in Mežica.

V skupini B pa so nastopale: Šempeter, Mozirje, Braslovče, Formis, Krim in Celje.

Formiske so svoj prvi turnir odigrale v Šempetru, kjer so v prvi tekmi po napetem boju z 2:0 v nizih premagale domačinke. V drugi tekmi bi se morale pomeriti z ekipo Krima, ki pa je na prvem turnirju ni bilo, zato so odigrale tekmo z ekipo iz Mozirja ter zmagale z 2:0 v nizih.
Drugi turnir skupine »B« je potekal v nedeljo, 27.9.2015, v Hočah. Naše mlade odbojkarice so v prvi tekmi z 2:0 v nizih premagale ekipo iz Celja, v tekmi proti Braslovčankam pa smo spremljali boj za vsako žogo ter videli veliko lepih potez na obeh straneh mreže, z nekaj sreče so se končne zmage v prvem nizu s 25:23 veselile naše Formiske. Druga postava Formisa pa je svoje delo opravila bolj suvereno ter drugi niz zmagala s 25:16.
V soboto, 3.10.2015, so se ekipe iz skupine »B« zbrale v Miklavžu na Dravskem polju, kjer so odigrale še zadnje tekme skupinskega dela. Ker so Formiske pravo tekmo z Mozirjem že odigrale, so tokrat najprej odigrale še eno prijateljsko. Na drugem igrišču pa smo lahko spremljali dvoboj med ekipama iz Šempetra in Braslovč, ki je odločal o tem, katera ekipa se bo z Formiskami pomerila za prvo mesto v skupini »B«. Z zmago so Braslovčanke dobile priložnost za »revanšo« in so jo tudi izkoristile, saj so Formiske premagale z 2:1 v nizih in tako osvojile prvo mesto v skupini.
Na finalnem turnirju v Šempetru so se naše mlade odbojkarice v polfinalni tekmi pomerile z vrstnicami iz Maribora, ki so bile boljše z 2:0 v nizih. Tako je Formiskam ostal boj za končno 3. mesto z ekipo iz Prevalj, ki je v drugem polfinalu izgubila z ekipo iz Braslovč. Formiske so zmagale tekmo za 3. mesto, Mariborčanke pa tekmo za 1. mesto in tako se je zaključilo letošnje tekmovanje LŽM v mali odbojki.
 

Vse rezultate lahko najdete na … POVEZAVI.

   Galerija slik: {gallery Novice_ostali/Mala/1-sezona_2015-16/LZM_1krog}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje