Mladinke do srebra

by Boštjan Glodež

V Šempetru je potekal finalni turnir Državnega prvenstva za mladinke, v katerem smo lahko spremljali 4 najboljše ekipe za sezono 2021/2022.

Po polfinalni zmagi z 2:0 v nizih proti domačinkam so morale Formiske v tekmi za naslov državnih prvakinj priznati premoč s 3:1 v nizih ekipi iz Maribora ter se tako zadovoljiti z 2. mestom med 42 ekipami iz vse Slovenije.

Vsi rezultati na mladinke – finalni turnir – 2. dan

O finalnem turnirju je sprejemalka Žana Godec povedala: “Po suvereni zmagi proti Šempetru, smo se uvrstile v finale. Vedele smo, da bo tekma težka, z odlično igro, sploh v obrambi, smo držale priključek z igralkami iz Nove KBM, ki so na koncu zasluženo zmagale. Kljub porazu v finalu, sem zelo ponosna na punce, saj smo s srebrno medaljo še presegle zastavljen cilj letošnje sezone.”

Taja Natek pa je dodala: “Že v polfinalno tekmo smo vstopile zbrano in z veliko željo po zmagi. To smo z borbeno igro prikazale tudi na igrišču in si zasluženo priigrale vstopnico v finale, kjer smo vedele, da nas čaka težka tekma. Tako me, kot tudi Maribor, smo prikazale dobro igro, ampak smo morale na koncu priznati premoč ekipi iz Maribora, ki je zasluženo zmagala.”

Kapetanka Žana Ivana Halužan Sagadin pa je zaključila: “Današnji finalni turnir se je za nas končal s srebrnim leskom. Po zmagi v prvi tekmi smo sproščeno vstopile v drugo in prikazale odlično igro v obeh, a na koncu so bile v finalni tekmi nasprotnice močnejše. Letošnja sezona je bila nepozabna in zelo smo uživale še v zadnjem turnirju.”

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje