Mala I med 8

by Boštjan Glodež

Na turnirju v Hočah sta obe ekipi Formisa odigrali zadnji tekmi v mali odbojki v “A” ligi – vzhod A.

Ekipa Formis I se je uvrstila v polfinale, ekipa Formis II pa bo za konec sezone igrala še na turnirju za končna mesta med 74 ekipami, ki letos tekmujejo v Državnem prvenstvu v mali odbojki za deklice.

O turnirju v Hočah je Tisa Vnuk povedala: “V soboto, 11. 3. 2023, smo imele tekmi za polfinale v VŠD Hoče. Naše nasprotnice so bile OK Nova KBM Branik in ŽOK Ljutomer. Prvo tekmo smo igrale z OK Nova KBM Branik. Prvi set smo pričele s servisom ob 9. uri. Igralke prve postave so se z vsemi močmi borile za zmago, ostale pa smo jih spodbujale. A na žalost nam ni uspelo zmagati. Sledil je drugi set. Igralke druge postave smo se potrudile po svojih najboljših močeh in uspešno smo premagale drugo postavo OK Nova KBM Branik, zato je sledil še tretji set. Igralke prve postave so po nekaj minutah vodile s odličnim servisom. Pri spodbujanju naših igralk k zmagi so nam tudi pomagale igralke iz male 2. A na žalost so se točke obrnile in na koncu so nas nasprotnice premagale. Pred naslednjo tekmo smo imele približno eno uro časa za odmor in pripravo na drugo tekmo. Druga tekma se je pričela ob 11.uri. Sedaj so bile naše nasprotnice ŽOK Ljutomer. Set smo sedaj pričele s sprejemom in naredile takoj menjavo pozicij. Nekaj časa smo v tej poziciji ostali, a na žalost ne za dolgo, saj so nasprotnice dobile več zaporednih točk. Igralke so se močno trudile in osvojile še zadnje potrebne točke zmago prvega seta. Sledil je drugi set, ki je prav tako bil uspešen in tekma se je končala. Bile smo zelo vesele, saj smo se uvrstile v polfinale Državnega prvenstva.”

Razpored in vsi rezultati na mala odbojka – A liga – vzhod A

Ekipa Formis I  bo v soboto, 22. aprila, na polfinalnem turnirju lovila uvrstitev na finalni turnir oz. med 4  najboljše ekipe, ki se bodo v soboto, 13. maja, borile za medalje v Državnem prvenstvu v mali odbojki za deklice za sezono 2022/2023.

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje