V zadnji tekmi rednega dela državnega prvenstva so se Formiske v soboto odpravile na gostovanje v Puconce. Za našo ekipo je pomenila tekma le nabiranje točk, domačinkam pa je štela za uvrstitev v modro skupino.

Razplet tekme pa ni bil po godu nikomur. Pucončanke so skupaj s Formiskami obstale v zeleni skupini, celotno sezono superiorne Koprčanke so namreč čudežno izgubil od Vitala, Formiske pa so zapravile priložnost za nove tri točke, ki bi jih učvrstile v borbi za obstanek v ligi.

Rezultat tekme:
KEMA Puconci : FORMIS    3:2 (20:25, 25:11, 23:25, 28:26, 15:7)

 

Za Formis so igrale:
Maja Desy Vahen 17, Ana Sešel 8, Katja Karin Pintarič 14, Urška Stavbar 2, Nuša Trlep 1, Nuša Polanec 2, Nastja Gajser 11, Ana Štern 2, Lea Geratič. Zaradi bolezni je manjkala Nina Petranovič.

Tekma pred skoraj polno in izredno bučno Zeleno dvorano v Puconcih se je pričela po naših željah. Formiske so, sproščene kot redko v tej sezoni, uspešno izvajale začetne udarce in zaključevale napade. V prvem delu niza so domačinke še vodile, po drugem tehničnem odmoru pa so Formiske izvedle serijo in niz zanesljivo dobile.

V drugem nizu pa stara slika te sezone. Nerazumljiv padec v igri, predvsem je šepalo na sprejemu in domačinke so se vrnile v igro ter niz dobile z visoko razliko.

Formiske pa so na srečo po sistemu »hladno toplo«, ponovno preklopile na toplo. Tretji niz so nadzorovale skozi celotni potek in tudi dve nerazumljivi sodniški odločitvi, ki sta v zaključku niza domačinkam še vlili upanje na uspeh, jih nista vrgli iz tira. Izkoristile so tretjo zaključno žogo in povedle z 2:1 v nizih.

Četrti niz pa je bil kot po scenariju slavnega Alfreda. Ekipi sta bili enakovredni in odločale so malenkosti. V končnici pa je na sceno ponovno stopil glavni sodnik Valentar iz Prevalj, ki je poskrbel, da je bil v ospredju on in ne igralke. V odločilnih trenutkih je padel pod vpliv domače dvorane in Formiske so namesto zmage morale v peti niz. Tam pa so domačinke, očitno ohrabrene s potekom igre, ponovile igro iz drugega niza in zasluženo zmagale.

Tekmovanje se sedaj nadaljuje po skupinah in sicer:

– Modra skupina za prvaka: Luka Koper, GO Volley, Braslovče, UOK Vital Ljubljana (še Nova KBM Branik in Calcit Volleyball)
– Zelena skupina za obstanek: Kema Puconci, Aliansa, Formis, Kostmann Slovenj Gradec

Prve tekme bodo šele 24. Januarja 2015, žreb pa bo opravljen v naslednjih dneh.

Trener Sebastijan Zorenč in njegov pomočnik Stanko Šijanecsta bila kljub porazu po tekmi izredno zadovoljna. »Najprej naj čestitam Pucončankam za zasluženo zmago« je na začetku poudaril Zorenč in nadaljeval: »Rezultat kaže, da sta bila tekmeca zelo izenačena. Na žalost je v naši igri še vse preveč nihanj, posebej pa me veseli pristop, ki je bil v današnji tekmi ponovno pravi. Kljub poškodbam in boleznim, ki ekipo pestijo v zadnjih tednih so punce pokazale karakter s katerim nas ne rabi biti strah pred nadaljevanjem sezone!«

 

  Galerija slik:{gallery Novice_1.DOL/1-Sezona_14_15/14krog}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje