Leto so zaključile s šesto zmago

by admin

Mlade Formiske, ki nastopajo v 3. DOL so leto 2014 zaključile na najlepši možni način – z zmago. Iz gostovanja v Rušah, kjer so se pomerile z neposrednimi konkurentkami na lestvici, ekipo Pohorje Volley, so se vrnile z zmago in novimi tremi točkami, ki jih še naprej držijo v igri za sam vrh lestvice.

Rezultat tekme:
Pohorje Volley : FORMIS II      1:3 (17:25, 25:18, 11:25, 11:25)

Za Formis so igrale:
Ana Kristina Šalinovič, Špela Belec, Mija Primec, Nika Korošec, Lara Kovačec, Nika Fišer, Pia Pravdič, Tjaša Špindler, Pia Berglez, Aneja Tancer, Brina Bračko, Lea Ivančič, Urška Špela Pregl in Lana Kučer.

Trener Peter Možič je imel pred tekmo nemalo težav. Po slabši predstavi v prejšnjem krogu v domači dvorani se je ubadal z mislijo, kako bomo nastopili tokrat? Zadnji teden šole pred počitnicami je prinesel dodatne pritiske in udeležba na treningih je bila nizka. V petek se je ekipa končno sestavila. Gledano na stanje na lestvici so bile Formiske favoritke in letos na gostovanjih igrajo bolje kot doma. Torej dilema, kdo naj začne in kaj so kriteriji?

Tokrat se je trener odločil za naslednjo postavo: (iz cone 1) Pia, Aneja, Lea, Nika K., Lana, Brina in seveda obe “liberistki” Urška Špela na sprejemu in Lana v obrambi.

 
Sam potek tekme pa je Pero opisal: »Pia in Aneja sta odprle tekmo s serijo dobrih servisov in hitro je bilo 9:1. Brez težav smo delali menjave do 16:6. Težave so se začele s problemi na sprejemu. Po servisih bivše Branikovke Urške Golob so se Rušanke so se približale na 16:13. V teh trenutkih nam je na pomoč na sprejemu priskočila izkušena Mija in nekako smo se izvili iz pritiska. Končni rezultat niza je na prvi pogled dokaj gladek.

Drugi niz je pripadel Rušankam predvsem zaradi veliko napak, ki smo jih naredili na servisu. Naše tradicionalno dobre serverke so “falile” že prvi servis. Igra nam ni stekla tudi v ostalih elementih.

Tretji in četrti niz je pokazal, kaj pomeni, če dobro pritisnemo servis, postavimo blok in obrambo ter ne delamo veliko lastnih napak. Nismo jim dali dihat. Razen Tjaše so vse dobile svojo priložnost. Drugi del zadnjega niza smo odigrali v čisti kadetski zasedbi Pia B., Aneja, Pia P., Nika F., Ana Kristina in Brina.

Hvala mladinkam Lea, Mija, Nika K. in Tjaša, ker nam pomagajo. V novo leto gremo z zmago. Čestitke!«

Sezona se z drugim delom prične šele 17. januarja, ko nam prihaja v goste vodilna ekipa prvenstva. Do takrat pa počitek, Božiček, darila in trening!

Galerija slik:{gallery Novice_ostali/3_DOL_liga/1-Sezona_14_15/9krog}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje