Formiske so osvojile božični Zagreb

by admin

Ni lepšega kot leto zaključiti z zmago. Ekipi deklic je to uspelo na močnem mednarodnem turnirju v Zagrebu. V soboto 27. in nedeljo 28. decembra so se namreč udeležile 6. mednarodnega božičnega turnirja v odbojki za mlajše kadetinje, ki je potekal v domu odbojke v Zagrebu. V kategorijo mlajših kadetinj na hrvaškem uvrščajo deklice letnik 2000 in mlajše.

Ekipa se je na turnir podala na pobudo in v organizaciji trenerja Petra Možiča (OK Formis se je od organizacije ogradil), v skupini pa so potovali še dečki OK Maribor, ki jih Peter Možič prav tako trenira. Ekipo je vodila njihova trenerka Patricija Klinc Rebernak, nastopala pa je pod imenom ROGOZA, saj so tudi ostale ekipe nastopale pod imeni krajev iz katerih prihajajo oziroma so to bile regijske reprezentance. Zahvala gre tudi sponzorju podjetju FORMULA Avto shop, ki je prispevalo kombi za prevoz igralk in povrhu še velikodušno napolnilo rezervoar z gorivom.

V konkurenci deklic je nastopalo 15 ekip iz Bosne in Hercegovine, Hrvaške in Slovenije, razdeljene pa so bile v 4 predtekmovalne skupine. Prvi dan so se Formiske oziroma Rogožanke pomerile z ekipami iz Daruvarja, Čapljine in z reprezentanco mesta Zagreba.

Finale pred finalom

Kot se je kasneje izkazalo, je bila tekma z Zagrebom že finale pred finalom. Domačinke turnirja so se pokazale kot izredno kompaktna ekipa z dobrimi igralkami na vseh pozicijah, a imele so nesrečo, da jim je nasproti stala še močnejša, naša ekipa. Tekma se je igrala na pomožnem igrišču, ki ni imel veliko prostora okoli mej polja, a so naša dekleta kljub temu uspela z močnimi servisi nevtralizirati nasprotnice. Prvi set so Rogožanke dobile gladko, drugega, ki je bil bolj izenačen, so na razliko in ob rahli pomoči domačih sodnikov dobile Zagrebčanke, tretjega pa nato ponovno naše junakinje.

Ta zmaga je bila dovolj za osvojitev prvega mesta v skupini ter s tem borbo za mesta od 1 do 4. Večer je bil nato rezerviran za sprostitev in obisk božično-novoletno okrašenega Zagreba, kar ni zmotilo niti močno sneženje, ki je v večernih urah zajelo ta del države.

Tekme za zmago

V nedeljo so bile na vrsti tekme za mesta in zmagovalke skupin so tokrat igrale na glavnem igrišču, kjer Mladost iz Zagreba igra svoje evropske tekme. Rogožanke so se za zmago na turnirju merile še s tremi zmagovalkami skupin in sicer z ekipami Ljubljane (Vital), Gradiške in reprezentanco Istarske županije.

Ekipa Gradiške se je žal ustrašila vremena in je predčasno zapustila turnir, zato pa sta ostali ekipi napovedovali tekme, kot jih naša dekleta v tej sezoni še niso izkusile.

V prvi tekmi je ekipa Istarske županije tesno premagala Ljubljančanke, a dobra igra obeh ekip ni prestrašila Rogožank. V nadaljevanju so suvereno opravile z obema nasprotnicama in se zasluženo veselile prvega mesta na turnirju.

Izkazale so se prav vse. Deklice, ki trenirajo in igrajo s prvoligašicami so seveda vlekle voz, mlajše kolegice pa so dokazale, da so jim tesno za petami. Zmaga na turnirju je lep dosežek in spodbuda za naprej, deklice pa so na ta način tudi dobile priložnost za vsaj tri težke tekme, ki jim bodo prišle še kako prav pred nadaljevanjem državnega prvenstva. Hvala Pero!

Za zmagovalno Rogozo so igrale:
Nuša Trlep, Lara Kovačec, Brina Bračko, Dona Vinkovič, Teja Javernik, Pia Pravdič, Kaja Kogal in Nika Babič.

 

Končni vrstni red turnirja:
1. ROGOZA
2. Selekcija Istarska županija
3. Ljubljana
4. Gradiška
5. Selekcija Zagreba
6. Selekcija Zagrebačke županije
7. Lukavac
8. Makarska…

Vse rezultate turnirja in uvrstitve si lahko pogledate na tej … POVEZAVI

Bilten tekmovanja (klikni)

Galerija slik:

na sliki 1 so naše zmagovake turnirja, na sliki 3 je drugouvrščena ekipa Istarske županije, na sliki 4 pa so igralke Ljubljane (Vital)

{gallery Novice_ostali/STD_1/1-Sezona_2014-15/Zagreb}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje