Po prazničnem zatišju in daljšem premoru, so s tekmami  12. kroga nadaljevale odbojkarice v 1. DOL. Formiske so se tokrat doma pomerile z zadnjeuvrščeno ekipo prvenstva, Zgornjo Gorenjsko.

Mlade Gorenjke so v tej sezoni že znale presenetiti, a na njihovo žalost jim to uspeva preredko.  Tudi v Hočah se je pokazalo, da so bile izkušnje Formisk zanje previsoka ovira. Naša dekleta so tekmo pričele zavzeto in predvsem z močnimi servisi pritiskale na gostje, ki tako niso uspele organizirati napadov. Že na začetku so povedle z 8:2, razliko so nato še povečevale. Proti koncu niza je trener Zorenč v igro poslal vse igralke in Gorenjke so uspele razliko zmanjšati, a so Formiske niz vseeno zanesljivo dobile.

V drugem nizu pa so se Formiske uspavale in Gorenjke so močneje pritisnile ter uspele večino niza voditi. A v zaključku so se ponovno pokazale izkušnje. Formiske so gostje ujele do drugega tehničnega odmora in nato niz varno pripeljale do vodstva 2:0.

Pričetek tretjega niza je še bil izenačen, nato pa so naša dekleta ponovno pobegnila in dvomov o zmagovalcu več ni bilo.

 

Rezultat tekme: FORMIS : Zgornja Gorenjska     3:0 (25:19, 25:21, 25:18)

Za Formis so igrale: Maja Vahen Desy 14, Maja Horvat 9, Katja Karin Pintarič 10, Urška Stavbar 1, Urška Dobnik, Lea Geratič, Nastja Gajser 6, Ana Pehnec 4, Andrejka Grašič 6, Katarina Novak, Nika Šijanec 2

 

Naslednji krog bo že v sredo, ko se Formiske odpravljajo v Koper, nato pa v zadnjem krogu rednega dela v soboto 18.01.2014 gostijo še Goričanke.

 

Po tekmi je trener Zorenč povedal : “Z igro ekipe sem zadovoljen, saj je osvojila tri točke, kar je bil tudi naš cilj. Tudi odbojkarice, ki običajno manj igrajo, so pokazale dobro igro, tako da lahko na njih računam tudi na zahtevnejših tekmah.”

   Galerija slik (Foto: Zoran RAČIČ): {gallery Novice_1.DOL/1-Sezona_13_14/12krog}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje