Članska ekipa je novo sezono vzela zares. Glavni trener prve ekipe, ki nastopa v 1. DOL, Peter Možič je priprave na novo sezono zastavil, kot še pred nobeno sezono doslej. Zagnanost in delavnost novega vodstva kluba se je prenesla tudi v ekipe.

Priprave so punce pričele s klasičnimi pohodi na Pohorje, s čimer so izvedle osnovne kondicijske priprave. Nadaljevale so v pripravljalnem kampu Petra Možiča in v dvorani. V najbolj intenzivnem terminu so opravila kar enajst treningov na teden. Za povečanje konkurenčnosti, pa tudi zaradi pridobivanja dragocenih izkušenj smo letošnjim pripravam priključili štiri mladinke, ki bodo počasi iskale svoj prostor v prvi ekipi.

Tudi kvaliteti priprav smo namenili posebno pozornost, tako se Petru na treningih pridružil številni priznani strokovnjaki. Za kondicijo skrbi Uroš Slana, Urban Stavbar vodi statistiko za medije, Nejc Zemljak skrbi za statistiko data volley, prav tako skrbi za taktično pripravo na nasprotnika, tukaj pa je še Matjaž Hafner, ki je prav tako strokovnjak za taktično pripravo na nasprotnika.

To pa še ni vse. Klubsko vodstvo jih je “nagradilo” z možnostjo mednarodne primerjave in pridobivanja izkušenj. Po dogovoru z italijansko ekipo Argentario Progetto Vollei iz Trentina, ki nastopa v Seria B (in vsi vemo, kako močna je italijanska odbojka), so naša dekleta preživela teden dni v Trentini in tam trenirala in igrala skupaj z italijankami. Gostoljubnost smo jim vrnili in enako vajo ponovili v Sloveniji. Gostje bodo nameščene v Hotelu Draš, vrhunec priprav pa bo v četrtek, 13.09.2012, ko bodo oboja dekleta odigrala revialno tekmo. Udeležba igralk vseh ekip OK Formis je na tekmi obvezna!


V galeriji so fotografije iz priprav v Italiji, nekaj utrinkov pa v nadaljevanju:

– punce so bivale v koči z čudovitim pogledom na naravo;
– mesto Trento je čudovito, obdano je z zanimivimi stavbami; ogromno je velikih hiš z lesenimi polkni ter čudovitimi vrtovi;
– v bližini je bila ogromna mlekarna katero so tudi obiskale;
– same so se odpravile na ogled kraja v kater smo bivali, prav tako so si ogledaja prelepa mokrišča;
– italijanke so jih peljale na ogled jezera kjer so jim pripravile tudi malico; ob jezeru se razpre čudovit razgled na gore, barva vode pa je naravnostprečudovita;
– pot do tja in nazaj je bila precej naporna čeprav so jo znale formiske na zabaven način popestriti.

Treningi z italijankami so potekali dopoldan in popoldan. Italijansko ekipo sestavljajo dekleta stara od 18 do 21 let, izbrane pa so iz celotne Italije.

{gallery Novice_1.DOL/Trentina_priprave}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje