Deklice I prvič okusile grenkobo poraza

by admin

V nedeljo, na kulturni praznik dan, je bil na sporedu tretji krog tekmovanj v A ligi za deklice, s tekmovanji pa je nadaljevala tudi druga ekipa deklic, ki nastopa v B ligi. Prva ekipa se je napotila v Zreče, druga ekipa pa je nabirala izkušnje v Mariboru v Draš centru.


Deklice I

Prva letošnja težja tekma v državnem prvenstvu je prinesla prvi poraz. Formiske so morale priznati premoč domači ekipi iz Zreč, ki jih je premagale tesno, v obeh nizih je bilo 25:23 za Zrečanke. Res je, da je v naši ekipi manjkala poškodovana Lara, res pa je tudi, da so Formiske brez prepoznavne igre in predvsem brez sistema v igri preveč nihale in v obeh nizih zapravile visoko prednost.

V drugi tekmi dneva so se Formiske nato pomerile še s sosedami iz Maribora, ekipo Nove KBM Branik. Prvi niz so dobile gladko, v drugem pa ponovitev igre iz prve tekme, a vseeno zmaga.

Rezultati tekem:

Swatycomet Zreče : Formis I 2:0 (25:23, 25:23)  
Formis I : Nova KBM Branik 2:0 (25:11, 25:23)  
Nova KBM Branik : Swatycomet Zreče 0:2 (18:25, 17:25)


Vse rezultate in lestvico si lahko pogledate ….. TUKAJ.


 

Deklice II

Deklice II so v B ligi tokrat nastopile v 3. krogu, pomerile pa so se z ekipama Turbine iz Selnice in ŽOK Ptuj.

Formisk v hladnem DRAŠ centru ni zaustavil ne mraz, zaradi katerega je pol naše ekipe z dovoljenjem sodnika nastopilo v zgornjem delu trenirk in ne gostujoči trener, ki ni dovolil našim trenerkam Urški in Angelini sedenje na trenerski klopi zaradi nepotrjenih licenc. Tekmo s Turbino so Formiske začele odločno in skupaj z glasnimi navijači dvigovale temperaturo v DRAŠ centru. Po gladki zmagi v prvem nizu so punce odvrgle trenirke in v drugem nizu popolnoma nadigrale tekmice. Odlični servisi, domiselna igra v napadu in zanesljiv sprejem so predstavljali nerešljivo uganko za tekmice in njihovega trenerja. Gladkih 2:0 s trenerkama na klopi – ja, Facebook generacija lahko zmaguje tudi na tak način.

Sledil je obračun s Ptujčankami. Formiske so tekmo odprle z odličnimi servisi in v trenutku je bilo 15:0. Naši trenerki sta posegli po menjavah, ki so pokazale širino odbojkarske šole Formis. Odlična igra v napadu in obrambi je prinesla visoko zmago v prvem nizu. Enako odločno so dekleta stopile v drugi niz in ob koncu igrale tudi za najmanjšo Špelo, ki je s pomočjo soigralk dosegla svoje prve točke v ligaškem tekmovanju. Veselje je bilo nepopisno – bravo punce, pokazale ste veliko srce in ekipni duh! Gladka zmaga v drugem nizu za čistih 2:0!

Uspešno nedeljo smo končali na pizzah in druženju punc, trenerk in staršev v Draš centru.

Rezultati tekem:

Nova KBM Branik II : Turbina 0:2 (14:25, 13:25)  
Turbina : Formis II 0:2 (20:25, 15:25)  
Formis II : ŽOK Ptuj 2:0 (25:06, 25:05)  
ŽOK Ptuj : Nova KBM Branik II 0:2 (11:25, 06:25)


Vse rezultate in lestvico si lahko pogledate ….. TUKAJ.

Galerija slik Deklice I:
{gallery Novice_ostali/STD_1/1-Sezona_2014-15/I/A_3krog}

  

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje