Kadetinjam končno 4. mesto

by admin

Kako tanka je linija do izrednega rezultata so zadnjo majsko nedeljo izkusile naše kadetinje. Kot popolne »outsiderke« so se uvrstile med štiri najboljše ekipe v državi, tam pa jih je le niansa ločila do vsaj srebrne medalje.

Poleg Formisa so na finalnem turnirju nastopale še ekipe Mladi Jesenice, Go Volley iz Nove Gorice in domačinke turnirja Volleyball Ljubljana. Polfinalna para sta bila:

Volleyball Ljubljana : GO Volley
Mladi Jesenice : Formis

V prvi tekmi so domačinke relativno gladko opravile s Primorkami ter se veselile uvrstitve v finale.

Druga tekma pa je bila bolj razburljiva, a sam začetek ni kazal tako. Formiske so delovale izgubljeno in Gorenjke so pobegnile za 6 točk. Po začetni nervozi pa so naše punce zaigrale bolje in do konca niza Jeseničankam dihale za ovratnik, jih do konca niza prehitele in imele celo dve zaključni žogi za niz. Nervoza pa je žal naredila svoje, zgrešile so oba začetna udarca, Jeseničanke pa so to uspele izkoristiti in niz dobile na razliko z 28:26.

Tudi drugi niz je bil izenačen do rezultata 22:22. Takrat pa žal ena sporna sodniška odločitev, ki je hkrati tudi pomenila, da se Formiske več Gorenjkam niso uspele približati. Niz so ponovno izgubile na razliko z 25:23 in uvrstitve v finale so se veselile Jeseničanke.

Naslednja je bila na sporedu tekma za tretje mesto med ekipama Formis in GO Volley. Formiske so po nesrečnem porazu popustile, Goričanke pa so s svojo tradicionalno neatraktivno in preračunljivo igro izkoristile priložnost in se na koncu veselile bronaste medalje.

V tekmi za naslov državnega prvaka je nato domača ekipa klonila proti Jeseničankam, s čimer je padel zastor nad državnim prvenstvom v vseh kategorijah, kadetsko finale je bilo namreč na sporedu kot zadnje.  

Rezultati finalnega turnirja:

polfinale VOLLEYBALLjubljana : GO Volley 2:0 (25:10, 25:21)
polfinale Mladi Jesenice : Formis 2:0 (28:26, 25:23)
       
za 3. mesto GO Volley : Formis 2:0 (25:22, 25:17)
finale VOLLEYBALLjubljana : Mladi Jesenice 1:3 (24:26, 25:17, 23:25, 10:25)
        
  KONČNI VRSTI RED :  
  1. Mladi Jesenice  
  2. VOLLEYBALLjubljana  
  3. GO Volley  
  4. Formis  

 

Kljub dvema zaključnima porazoma je kadetska ekipa Formisa najprijetnejše presenečenje letošnjega državnega prvenstva v tej kategoriji. V ekipi nastopajo kar tri igralke letnik 2000 (zaključni letnik te kategorije je 1998) pri čemer je potrebno poudariti, da imajo vse ekipe, ki so se uvrstile med 8 najboljših, razen naše, v svojih vrstah vsaj eno kadetsko državno reprezentantko. To je za Formis velik kapital za naprej, ki bi ga bilo potrebno vzdrževati in nadgrajevati.


Za Formis so igrale:

Pia Berglez, Ana Kristina Šalinovič, Aneja Tancer, Urška Špela Pregl, Špela Belec, Ana Štern, Nika Fišer, Lana Kučer, Nuša Trlep, Brina Bračko, Lara Kovačec in Pia Pravdič. Trener: Peter Možič  

Galerija slik: {gallery Novice_ostali/Kadetinje/1-Sezona_2014-15/finale}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje