Druga zaporedna zmaga za Formis II

by admin

V soboto, 8.11. se je ekipa Formis II, ki nastopa v 3. DOL napotila na najdaljše gostovanje v Črno na Koroškem. Pero je večino igralk nabasal v kombi, starši Berglez, Pregl, Kovačec, Bračko in Fišer pa so zagotovili še bučno navijanje. 

Tekmo je trener Možič pričel v naslednji sestavi: Pia, Aneja, Lea, Nika K., Lara, Brina in oba libera, Urška Špela na sprejemu in Lana v obrambi, sam potek tekme pa je opisal:

»Malo sramežljivo smo odprli tekmo in zato so nas izkušene Črnjanke v prvem nizu lepo “oprale”. V igro sta za nekaj točk vstopili tudi Mia in Nika F. Omembe vredno je le dobro serviranje Lee, ki nas je držala v seriji od 6. do 12. točke. 

V nadaljevanju pa smo predvsem z dobrim in natančnim servisom vse skozi bežali domačinkam in tako vnašali nervozo v njihove vrste ter jih silili v napake. V sredini drugega niza je igro vstopila Mia na mesto sprejemalke, kjer smo imeli krizne trenutke in odigrala dobro. V igri je tako ostala do konca niza. Nika F. je vstopila namesto Nike K. , ki je imela težave z obrambo. 

Tretji niz so domačinke odprle s serijo 6. zaporednih točk. Ujeli smo jih na 12, držali priključek do 17., potem pa po dobrih servisih, obrambi in nasprotnih napadih povedli 21:17. Panika je bila pri 22:20 kjer spet vstopila Nika F. namesto Nike K. in odigrala tri odlične obrambe, ki smo jih zaključili po dobrih podajah Pie. 

Četrti niz je bil niz preobratov. Najpomembnejši je bil seveda zadnji preobrat od zaostanka 15:21 do zmage 25:23 za FORMISKE! Čestitke dekletom! Velika zmaga in predvsem dobra igra!«

Rezultat tekme:
Črna : FORMIS II     1:3 (25:18, 20:25, 21:25, 23:25)

Za Formis so igrale:
Pia Berglez, Mia Primec, Lara Kovačec, Aneja Tancer, Brina Bračko, Lea Ivančič, Nika Kučer, Tjaša Špindler, Nika Korošec, Nika Fišer, Urška Špela Pregl, Lana Kučer

Manjkale so: poškodovani Špela Belec in Zala Račič, obolela Ana Kristina Šalinovič in Nuša Trlep, ki je bila tokrat na tekmi 1. DOL.

   Galerija slik: {gallery Novice_ostali/3_DOL_liga/1-Sezona_14_15/3krog}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje