To soboto je bil v Hočah derbi kroga v 1. državni odbojkarski ligi. Našim Formiskam, ki zasedajo vrh lestvice, so v goste prišle drugo uvrščene Prekmurke iz Puconcev. Glede na letošnje rezultate se je obetal trd boj in to se je v nadaljevanju večera tudi pokazalo.

Gostje, ki jih je prišlo spodbujati kakšnih 50 razgretih »nogometnih« navijačev, so že na začetku pokazale, zakaj so morale v tej sezoni premoč priznati le naši ekipi, ki jih je premagala v uvodnem krogu prvenstva. A izid v prvem nizu je bil izenačen le do prvega tehničnega odmora, nato pa so Formiske, predvsem po zaslugi odličnih servisov, razliko samo še povečevale in prvi niz zanesljivo dobile.

Drugi niz pa popolnoma obratna slika. Našim puncam je zaškripal sprejem in to so Prekmurke s pridom izkoristile.

Po prvih dveh nizih, ki sta ju ena in druga ekipa zanesljivo dobili, pa sta tretji in četrti prinesla napet in negotov boj. V tretjem so si naše punce že priigrale lepo prednost, pa jo po vrsti lastnih napak izgubile, a v zaključku niza pokazale zbranost in ga za vodstvo 2:1 tudi dobile. V četrtem nizu pa jim prednosti gostij, ki so sredi niza pobegnile za pet točk, do konca več ni uspelo izničiti in rezultat je bil ponovno izenačen na 2:2.

Ko smo v petem nizu ponovno pričakovali napet boj, pa so Formiske že na začetku gostjam pobegnile za pet točk in na krilih izjemne Andrejke Grašič, ki je ponovno dosegla 20 točk, niz in s tem tekmo zanesljivo privedle h koncu.

Poleg izjemne Andrejke Grašič, ki je kraljevala na mreži, naj še omenimo izjemne servise kapetanke Maje Horvat, ki so bili ob dobri igri cele ekipe v polju, ključ do upeha.

Po novi zmagi so se Formiske še bolj učvrstile na vrhu prvenstvene lestvice, kjer sedaj s štirimi točkami prednosti pred Kemo, mirno pričakujejo zaključek prvega dela prvenstva. Bolj zanimivo pa bo že ta torek, ko se bo igrala povratna tekma ¼ finala za pokal Slovenije. Po gladki zmagi v Šempetru, ko so Formiske s 3:0 premagale Alianso, bo tokrat sledil »drugi polčas«, ki ga morajo naša dekleta za uvrstitev na finalni turnir, prav tako dobiti.

Gledalci, torek 03.12. je torej nov dan, ko vas v velikem številu pričakujemo v dvorani v Hočah, da bomo spodbujali 4MIS-ke k novem uspehu!


Rezultat tekme: FORMIS
: Kema Puconci     3:2 (25:17, 15:25, 25:22, 22:25, 15:12)

Za Formis so igrale:
Maja Desy Vahen (12), Maja Horvat (17), Katja Karin Pintarič (11), Urška Stavbar (1), Urška Dobnik, Lea Geratič, Nastja Gajser (4), Ana Pehnec (11), Andrejka Grašič (20), Katarina Novak, Nika Šijanec (1).


Vse rezultate kroga in lestvico si lahko pogledate ….. TUKAJ.

 

Izjave po tekmi:


 

Maja HORVAT

 

“Kljub temu, da smo točko prepustile nasprotnicam, smo vesele zmage. Navsezadnje je bil to derbi, saj smo se pomerili z drugo uvrščeno ekipo.”

 

 

Maja DESY VAHEN

“Igralke Keme Puconci so dokazale, zakaj so drugo uvrščena ekipa na lestvici. Prikazale so dobro igro, predvsem odlično servirajo. Sicer pa o enakovrednosti ekip govori tudi rezultat tekme.”

 

Sebastijan ZORENČ

“Že pred tekmo smo se zavedali, da nas čaka čvrsta ekipa, ki je svojo kakovost dokazala v prvenstvu. Pred tekmo si ne bi upal napovedovati rezultata. Smo pa v petem nizu pokazali odločenost in željo po zmagi na domačem terenu. Pri tem nam je bila v pomoč tudi domača publika, ki bi si jo želeli imeti tudi v torek, na pokalni tekmi proti Aliansi za uvrstitev na zaključni turnir.”


Več o tekmi si lahko preberete ….. TUKAJ.

  Galerija slik (Foto Luka HORVAT): {gallery Novice_1.DOL/1-Sezona_13_14/8krog}

 

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje